Több mint színészkoncert - Siménfalvy Ágota koncertje a Millenárison

Siménfalvy Ágota május 18-án különleges eseményre készül a Millenárison. A Jó estét Nyár! című koncerten szólólemezének dalai mellett kifejezetten erre az alkalomra készített feldolgozásokat és új, saját dalokat is hallhat a közönség.

Siménfalvy Ágota 2001 óta a Budapesti Operettszínház tagja, a Nagymező utcai teátrum meghatározó művésze. Jelenleg a Musicalmesékben, a Rómeó és Júlia című sikerdarabban (Capuletné), a Koldusopera című Brecht-Weill-klasszikusban (Peachumné), a közkedvelt Szabó Magda-regényből készült Abigélben (Horn Mici), a Szépség és a Szörnyeteg című Disney-musicalben (Madame de La Nagy Komód) és a Menyasszonytánc című klezmermusicalben (Rózsi) látható.
A színésznő 2010-ben készítette el Ébred valami a szívemben című szólóemezét, melyen zenés színházi darabok betétdalai mellett ismert hazai popslágerek is elhangzanak. A Magneoton Kiadó gondozásában megjelent albumon a ’70-es, ’80-as, ’90-es évek magyar slágereinek feldolgozásai hallhatóak, többek között a zeneileg újragondolt Kovács Kati-, Katona Klári-, Cserháti Zsuzsa-, Demjén-, Presser-melódiák, olyan emblematikus színészdalok, mint az Elfelejtett bossanova, a Jó estét, nyár, jó estét szerelem, a Homályosan, de a koncerten természetesen elhangzik Ágota nagy sikerű operettszínházi előadásának, a Menyasszonytáncnak egyik legszebb dala is. A lemez egységes hangzásvilága Elek Norbert hangszerelésének köszönhető, így a koncerten is jól megférnek egymás mellett a rock-, pop-, jazz-, klezmerfeldolgozások, de nem maradhat ki a színház sem… És persze lesz egy kis szerelem – női szemmel.

Agota1_foto_PuskelZsoltFotó: Puskel Zsolt

A május 18-i Millenáris Fogadó-beli koncert igazi különlegessége az, hogy a közönség most először hallhatja Ágota új saját számait, a külön erre az estre készített remixeket és ismert zenés színházi darabok betétdalait. Az esten Ágota zenekara játszik (tagjai: Schneider Zoltán – gitár, Fehérvári Attila – basszusgitár, Elek Norbert – zongora, zeneszerző, Oláh Gábor – dob, Lukács Levente – zenei vezető, remixek, Simon Edina - vokál, Demeter Tamás - vokál), a színésznő vendége pedig Farkas Gábor Gábriel lesz, akivel az Örökre szépek című duettalbumot készítette, így természetesen ezekből a dalokból is elhangzik egy válogatás.

süti beállítások módosítása