Idén nyáron ismét beindul a Szarvasi Vízi Színház

Immár második nyári szezonját nyitja meg a Szarvasi Vízi Színház, melynek műsorát a Magyar Teátrum Nonprofit Kft. szervezi és bonyolítja le a Jókai Színház szakmai felügyelete mellett.

Az idei program már a június 16-i Színháznyitó gálaest előtt megkezdődött a Benkó Dixieland Band koncertjével, április 29-én. Sőt, akár szereplőként még korábban birtokukba vehették a színházat a versek szerelmesei, ugyanis a Költészet Napja alkalmából párhuzamosan Szarvason és Békéscsabán 24 órás versfolyamot rendezett a szarvasi Cervinus Teátrum és a Békéscsabai Jókai Színház.
A nyári program se nélkülözi a költészetet, a hétvégi nagyszínházi előadások közötti napokon folytatódik a tavaly nyáron óriási közönségsiker mellett elindított Vers a víz fölött program, ami most felolvasó-színházi előadásokkal és zenés, énekes estekkel bővül. A nagyszínházi előadások sora pedig táncszínházi bérletsorozattal egészül ki, melyben az ExperiDance négy előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

szarvasi_vizi_szinhazforrás: bekesmegye.com

Újdonság a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál is, melyben a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai mutatkoznak be előadásaikkal. Láthatják többek között a debreceni Csokonai Színház Fodrásznők, a soproni Petőfi Színház Kései találkozás, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának Les Préludes és A fából faragott királyfi című előadását. Természetesen nem maradhat kia a sorból a Békéscsabai Jókai Színház sem, ők a Monte Cristo grófja musicallel és a Varázsfuvola előadásukkal szerepelnek a vízi színházban. A házigazda, a szarvasi Cervinus Teatrum pedig összművészeti fesztivált rendez július 17-től 26-ig. Ezen kívül lesz Szólótánc Fesztivál, Rockopera gálaest és a Csík zenekar a Quimbyvel koncert is. Ezen a nyáron is érdemes lesz tehát Szarvasra kirándulni.

süti beállítások módosítása