A Nagy Csomag - Műsorsorozat a miskolci színházban

Komplex kulturális programmal készül június 5-i, egész napos kavalkádjára a Miskolci Nemzeti Színház vezetése. A Nagy Csomag elnevezésű műsorsorozat keretében lesz kiállítás, több színházi program és bemutatják a jövő színházi világát is – számolt be a mikom.hu.

A színház nagy csomagjának nyilvános főpróbáját május 17-én tartják a miskolci teátrumban és a színház falain kívül, a „premierre” pedig június 5-én kerül sor. Rendhagyó módon mutatkoznak majd be az új, Miskolcra érkező színművészek, a közönség szavazhat a neki tetsző arculattervre, de lesz ablakszínház és fényfestés is.

Miskolci-Nemzeti-Szinhaz

“Nagy performanszt tervezünk a színház épületével és az intézmény körül. Lesz ablak-, papírszínház, Én és a kisöcsém kóstoló, emellett lesz egy sajtótájékoztató, és az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének hallgatói is érkeznek arculatterveikkel: jegyek, műsorfüzetek, weblap, logó, plakátok, ebből készítünk egy kiállítást” – foglalta össze címszavakban a csomag tartalmát Kiss Csaba, a színház leendő vezetője.

A miskolci színház arculatváltásra készül, az egri főiskolások elképzeléseiből összeállított tárlat egy gondolatébresztő kiállítás lesz. Kiss Csaba és csapata szeretné, ha a miskolciak is kifejeznék szimpátiájukat a nekik tetsző tervekre, hogy ezáltal a város lakossága és a színház vezetése együtt válassza ki azt az utat, amelyen a Miskolci Nemzeti Színház elindul a jövőben.

“A színházszerető közönségnek lehetősége lesz szavazni majd azokra az arculatokra, amelyek tetszenek neki” – tette hozzá Kiss Csaba.

süti beállítások módosítása