Jövő csütörtökön búcsúztatják Seregi Lászlót

Jövő csütörtökön, május 24-én 11 órakor búcsúztatják Seregi Lászlót.

Jövő csütörtökön, május 24-én 11 órakor búcsúztatják Seregi Lászlót, a hazai és nemzetközi táncélet kiemelkedő művészét, a Magyar Állami Operaház örökös tagját és Kossuth-díjas mesterművészét a dalszínház aulájában, a temetési szertartás 14 óra 15 perckor kezdődik a Farkasréti temető Makovecz-termében - közölte az operaház.

seregi

A neves koreográfust május 11-én este, életének 83. évében érte a halál. Seregi Lászlót az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti. 
A Magyar Állami Operaház június 21-iki, 22-iki, 23-iki és 24-iki Rómeó és Júlia előadásait Seregi László emlékének ajánlja. A Magyar Nemzeti Balett volt balettigazgatója, karizmatikus alkotója emlékére az operaház új évadában Seregi-Shakespeare hónapot tart: 2013 áprilisában mindhárom nagysikerű művét sorozatban játssza majd a dalszínház balettegyüttese. 
Seregi László koreográfiáival a Magyar Nemzeti Balett az elmúlt évtizedekben számos kiemelkedő sikert aratott külföldön is. Műveit a világ jelentős balettszínpadain (egyebek közt Moszkva, Róma, Prága, Bordeaux, Edinburgh, Köln, Leningrád, Kijev, Berlin, Monte Carlo, Bécs, Salzburg, Párizs, Torino, London, Zürich és Sydney színházaiban) bemutatták és műsoron tartják.

süti beállítások módosítása