Kedvelt színészeket visz Debrecenbe a nyári színház

Június 20-tól 13 előadás szórakoztatja a közönséget a Debreceni Nyári Színházi Estéken. Játszik majd többek között Ivancsics Ilona, Básti Juli, Koltai Róbert, Gálvölgyi János, Rudolf Péter és Liptai Claudia is.

Nyáron a kőszínház labdába se rúghat: bár kicsit kemény az előadás végére a pad a volt tanítóképző főiskola udvarán (és most se ígérnek bársonyszéket helyette), semmi nem pótolhatja a játékot a lemenő napnál. A 18. Debreceni Nyári Színházi Estéken június 20. és július 13. között hét darabot mutatnak be – kivétel nélkül ismert, remek színészekkel színpadra állított vígjátékot.

Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője elmondta, idén is a volt tanítóképző főiskola udvarán állítják fel a színpadot - elégedettek a helyszínnel és a bérleti díjat is sikerült csökkenteni. A cél az, hogy idén ne kerüljön a városnak pénzbe a rendezvénysorozat (már tavaly is csak a helyszínt kellett állnia).

Változatos műsorra számíthatnak

A sort Neil Simon bohózata nyitja. A Puskás Tamás rendezte Pletykafészek a Centrál Színház produkciója (szereplők: Nagy-Kálózy Eszter, Simon Kornél, Liptai Claudia, Rudolf Péter, Básti Juli). Június 20-án két előadást tartanak kivételesen a Kölcsey Központban. Június 23-án a Lulu országos premiere érkezik Debrecen belvárosába a Száguldó Orfeum jóvoltából. A szentendrei játszóhely Ivancsics Ilona színésznőhöz köthető, aki a hétfő sajtótájékoztatón elmondta, a Koltai Róbert által rendezett zenés bűnügyi komédiában Fényes Szabolcs és Szenes Iván örökzöldjei csendülnek fel (szereplők: Végh Judit/Kovalik Ági, Bardóczi Attila, Koltai Róbert, Ivancsics Ilona/Vertig Tímea). Neil Simon Furcsa párja visszatérő vendég Debrecenben – a Madách Színház komédiája három időpontban is látható (szereplők: Szervét Tibor, Gálvölgyi János, Kautzky Armand/Laklóth Aladár, Pusztaszeri Kornél; rendező: Márton András).

furcsa_parFurcsa pár (forrás: civishir.hu)

Vetkőzésre is sor kerül

Júliusban a Mese habbal (vígjáték, Körúti Színház, szereplők. Koltai Róbert, Vándor Éva, Király Adrián, Pikali Gerda; rendező: Nagy Kati), az Oscar (vígjáték, Had Art Társulat, szereplők: Józsa Imre, Vándor Éva, Zöld Csaba; rendező: Háda János), a Kölcsönkért kastély (zenés vígjáték, Turay Ida Színház, szereplők: Mikó István, Rárósi Anita, Benkő Péter, Kurkó József) és a Szeretem a feleségem (pikáns zenés játék, Budaörsi Játékszín, szereplők: Magyar Attila, Timkó Eszter, Szakács Tibor, Pikali Gerda; rendező: Magyar Attila) várja a nagyérdeműt.

 

A részletes programot itt olvashatják.

forrás: civishir.hu

süti beállítások módosítása