Monserrat Caballé 5000 ember előtt énekel

Ötezer ember előtt fog énekelni pénteken Monserrat Caballé világhírű szoprán a barcelonai Sagrada Família-templomban.

A katalán városban csütörtökön és pénteken tartják a Pogányok udvara elnevezésű eszmecserét, amelyen 35 értelmiségi vitatja meg a katolikus egyház szervezésében a művészet, a szépség és a transzcendencia kérdéseit. A világhírű operaénekes a tanácskozás záróeseményeként lép fel a Szent Család-templomban.
Gaudí híres templomában 24 kórus összesen 615 énekese teszi próbára Caballé mellett a hely akusztikáját. A karzat 30 méter magasan van, így a Sagrada Família valóban zenei csemegével szolgál a hallgatóságnak.

la_sagrada_familiaLa Sagrada Família (forrás: images.google.com)

Caballé két darabot énekel a záróeseményen, amelyen felcsendül Bernat Vivancos egy alkotása is. Vivancos kifejezetten arra írta művét, hogy azt a Sagrada Famíliában, a világ többi koncerttermétől és színházától olyannyira eltérő akusztikai környezetben adják elő. 
Gaudí négy karzatot tervezett 30 méteres magasságba, hogy a hangok teljes pompájukban járják be a templom oszloperdejét. 
A Pogányok udvara nevű eszmecserét XVI. Benedek pápa kezdeményezésére hívták életre, Barcelona az ötödik tanácskozásnak ad otthont Párizs, Palermo, Firenze és Tirana után - emlékeztetett az El País című lap internetes kiadása.

süti beállítások módosítása