Mesebalettel indít Kéri Kitty színháza

A Győri Balett, L.F. Baum Óz, a csodák csodája közismert műve alapján készült Forgószél, avagy a képzelet csodája című előadását mutatja be a városban. Ezzel az előadással kezdődik a Kisfaludy Színház évadja.

A Kisfaludy Színház meghívására érkezik a városba a Győri Balett. A társulat a „Fiatalok a fiatalokért" pályázati program keretében állította színpadra a népszerű történetet. A rendező, koreográfus, Velekei László látványos előadása a tánc megismertetését és megszerettetését tűzte ki célul a gyermekek körében, amihez szívesen csatlakozott a Kisfaludy Színház is.

forgoszel

"Lenyűgöző az előadás, amely bár mesebalett, nem csak a gyerekeknek szól. Nagy színházi produkció, látványos jelmezekkel, díszlettel, különböző zenékből válogatott montázsokkal és háttérvetítéssel. A néző úgy érzi, mintha maga is benne ülne a történetben. Szépen mesél a tánc nyelvén arról, hogy milyen fontos a barátság, a szeretet. A balett története egyébként egyszerűbb, mint az eredeti meséé. Az előadás megértésében segít, hogy a táncok mellett Dorka kutyája, Toto is végigmeséli a történetet. Az előadás megszeretteti a gyerekekkel a balettet, közel hozza hozzájuk ezt a számukra még új és idegen műfajt" – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója.

A május 18-án, 15 órai kezdettel a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban tartandó előadás részleteiről itt olvashat.

A Kisfaludy Színház szerepet vállal a városi nagyobb rendezvényekben, előadásaik láthatók lesznek a Korok Fesztiválján és a könyvhéten, a Balatonfüredi Művészeti Fesztiválnak pedig egyik főszervezője lesz. Erről a színház megújult honlapján is tájékozódhatnak, amelyen az előadások részletes ismertetői mellett jegyet is lehet rendelni a színház különböző programjaira.

keri_kitty

"Kész a színház műsora, több izgalmas előadást láthat majd a közönség. Mindenképpen kiemelném Udvaros Dorottya, Dés László és Cserhalmi György Átutazó című estjét illetve az Isteni Sarah és a Jeanne D'Arc című előadását. Lesznek saját programjaink is. Július 20-21. között megrendezzük a Füred Jam kétnapos könnyűzenei fesztivált, amellyel új hagyományt szeretnénk teremteni. Fellép majd a Quimby, a Ladánybene 27, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Ripoff Raskolnikov, az Ocho Macho, Frenk, a Wasabi Kht. valamint a Kisfaludy Színház KultúrKommandója" - árulta el Kéri Kitty.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide!

balatonfured.hu

süti beállítások módosítása