Tízéves nézőrekord a tatabányai színházban

Tíz évre visszatekintve az elmúlt évadban volt a legmagasabb, 90 százalék feletti nézettség a tatabányai Jászai Mari Színház, Népházban: a teátrum hat felnőtt és hét gyerek bemutatót tartott, az előadásokra 38 ezer 600 néző volt kíváncsi.

"Az intézmény szervezeti átalakítása, a kiadások ésszerűsítse következtében a színház pozitív mérleggel zárta az évet, annak ellenére, hogy idén tízmillió forinttal csökkent a finanszírozás, ezért 250 millió forintból gazdálkodhattunk. A bevételből elkezdtük a hang- és világítástechnikai eszközök bővítését, nyáron pedig fejlesztésként forgószínpadot építünk be" - mondta Crespo Rodrigo, a színház igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón.

A következő éved mottója az "utak és tükröződések" lesz. Az igazgató kifejtette, hogy Molnár Ferenc A testőr című vígjátékában a színész férj a testőr szerepébe bújva keresi az utat feleségéhez, A dzsungel könyve című musicalben pedig Maugli két világ határán él. "Az ügynök halála című Miller-drámában Willy Loman álmait kergetve próbálja fiait egy olyan útra terelni, ami számukra nem vezet sehová" - jegyezte meg Crespo Rodrigo.

tatabanya Kitért arra, hogy Kosztolányi Édes Annáját Závada Pál írta színpadra, Parti Nagy Lajos Gengszterek című tragikomédiájának ősbemutatója pedig a Jászai Mari Színház, a Szkéné Színház és a Nézőművészeti Kft. közös produkciója Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Kovács Krisztián szereplésével. Harling Acélmagnóliák című darabjának főhőse Shelby, a fiatal lány, aki mindent vállalva járja be az anyasághoz vezető utat.
A Jászai Mari Színház, Népház az országban egyedülálló módon a következő évadban is hét gyerekbemutatót tervez. A színház igyekezett a lehető legszínesebben összeválogatni a gyerekeknek szóló produkciókat, így lesz egy mesebalett és egy táncjáték - ami eddig nem volt Tatabányán -, meseoperett, különböző népek népmeséiből létrehozott meseelőadások, illetve bábelőadás - mondta az igazgató.

süti beállítások módosítása