Jordán Tamást támogatja a szakmai bizottság

A szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi igazgatójának újabb kinevezésére tett javaslatot a fővárosi szakemberekből, valamint helyi politikusokból álló grémium – számolt be a Nyugat.hu.

Április végén lejárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. A direktori posztra hárman jelentkeztek: a színház alapítója, a Kossuth- és Jászai-díjas színész-rendező, Jordán Tamás, továbbá Dömötör Tamás film- és színházi rendező, aki szintén a szombathelyi színházalapítók között volt, valamint Koltay Gábor filmrendező.

jordan

A szakmai bizottság már véleményezte a pályázatokat. A testület tagjai között ott volt a Színházművészeti Bizottság részéről Mácsai Pál, Seregi Zoltán, valamint Szűcs Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumától (a korábbi Nefmi-től) Szakmáry Dalma, a szakszervezet delegáltjaként Konrád Antal, a fenntartó, tehát a vasi megyeszékhely közgyűléséből pedig Lazáry Viktor kulturális ügyekért felelős alpolgármester és Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakcióvezetője – a Nyugat.hu információi szerint.

Eredetileg a grémium tagja volt még a szintén a Színházművészeti Bizottság által delegált Nemcsákné Darvas Ilona is, aki azonban nem tudott jelen lenni a bizottság ülésén. A szavazást megelőzően a testület előtt mindenki részletesen ismertette a saját álláspontját, majd az ezt követő titkos szavazáson a bizottság tagjai egyértelműen Jordán Tamás mellett tették le a voksukat.

A végső szót pedig a május 31-ei közgyűlés mondja ki.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • ... - veti fel a kérdést Jordán Tamás pályázata. A Színház.hu-n a választ is olvashatják. Részlet Jordán Tamás pályázatából: A pályázat elejéből: Már csak babonából is úgy kezdem ezt a pályázatot, ...»

  • Dömötör Tamás: A struktúra ellen írtam pályázatot

    Hárman pályáznak a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pozíciójára:  a jelenlegi direktor, Jordán Tamás, Koltay Gábor rendező és Dömötör Tamás rendező, aki tag volt az alapítás idején és ...»

süti beállítások módosítása