8 bemutató az Új Színházban

Nyolc bemutató előadást tervez a következő évadra az Új Színház - jelentették be a fővárosi teátrum vezetői mai sajtótájékoztatójukon. Többek között Márai Sándor, Németh László és Csurka István műveit láthatja a közönség a 2012/13-as évadban.

 A 2012/2013-as évadban a Nagyszínpadon mutatják be Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek című drámáját, Nyirő József: Jézusfaragó ember című havasi játékát és Tamási Áron: Ábel című zenés játékát. Itt kerül sor Csurka István: A hatodik koporsó című, a trianoni döntésről szóló dramatikus dokumentumjátékának ősbemutatójára, valamint Jókai Mór: A bolondok grófja című vígjátékának premierjére is, amely Pozsgai Zsolt művészeti vezető, főrendező elmondása szerint megmutatja majd a nagy regényíró komikus, abszurd oldalát is.
A Bubik István Stúdiószínpad műsora a következő szezonban Csurka István: Deficit és Németh László: Bodnárné című darabjaival bővül.
A korábban bemutatott produkciók közül az Új Színház társulata a Földindulást, a Vendégséget, A szűz és a szörnyet, valamint Kocsis István: Árva Bethlen Kata című történelmi játékát tartja műsoron.

dorner_uj_szinhaz

Papp Gyula zenei vezető beszámolója szerint a következő szezon műsortervében szerepel egy Erdélyi Mihály 20. század eleji slágereiből összeállított zenés est, egy Medveczky Ádám és Medveczky Attila által szerkesztett sorozat népszerű operák keresztmetszeteiből, valamint Kacsóh-Heltai János vitézének feldolgozása, kiegészítve Petőfi-versek megzenésítésével. Az Új Színház közönségét zenés Wass Albert- és Reményik Sándor-estek is várják majd, és a teátrum elképzelései között szerepel, hogy meghívják Csoóri Sándort az Ifjú Muzsikás együttessel.
Dörner György ügyvezető igazgató a társulatról szólva az MTI kérdésére elmondta: a távozók helyére sokkal többen jelentkeznek, mint ahány művészt a színház fogadni tud. Mindemellett segíteni szeretnének a tehetséges, bár "nem eléggé sztárolt" színészeknek - hangsúlyozta a direktor, hozzáfűzve: a miskolci Hevesi Sándor Színház új vezetése például a közelmúltban 23 színészt küldött el, míg a Budapesti Kamaraszínház megszűnt.
Mind Dörner György, mind Pozsgai Zsolt kiemelték: nem tesznek különbséget a határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező és az egy-két darabra szerződtetett színészek között, mindenkit a társulat tagjának tekintenek.
A korábbi társulat tagjai közül a 2012/2013-as évadban Almási Sándort, Bánsági Ildikót, Derzsi Jánost, Nagy Zoltánt, Nemes Wandát, Tordai Terit és Vass Györgyöt láthatja a közönség az Új Színház színpadán.
A következő évadban a színházban szerepel mások mellett Bordán Irén, Brunner Márta, Helyey László, Kautzky Armand, Koncz Gábor, Kökényessy Ági, Szabó Sipos Barnabás és Tóth Auguszta.

 

uj_szinhaz

Az idei szezon utolsó premierjével szombaton jelentkezik az Új Színház: Pozsgai Zsolt: A szűz és a szörny című tragikomédiáját Kautzky Armand rendezi Incze József, ifj. Jászai László, Ujréti László, Koncz Andrea és Fazekas Zsuzsa szereplésével a Bubik István Stúdiószínpadon. Pozsgai Zsolt Giorgio Pianosa álnéven írt Mert a mamának így jó című komédiájának előbemutatóját augusztusban Szentendrén tartják. Az előadásban Dörner György színészként működik közre, mellette többek között Bánsági Ildikóval, Gregor Bernadett-tel, Vass Györggyel, Lux Ádámmal és Nagy Zoltánnal találkozhat a közönség.

süti beállítások módosítása