Marozsán Erika New Yorkba költözik

Marozsán Erika elköszönt Sally Bowles szerepétől a Centrál Színház Cabaret-jában, hiszen New Yorkba költözik. Ennek okairól mesélt.

A Szép Ginevra interjújából:

“Yvette (Bozsik Yvette koreográfus, a Cabaret rendezője) teljesen nyitott felfogású rendező, nagyon szeret a színészeivel közösen dolgozni, gondolkodni. Igen erős elképzelése volt a darabról, mégis minden kis részletet együtt csináltunk. A próbafolyamat olyan közösségi élmény volt, amilyenről minden színész álmodik. Azt hiszem, mind a ketten nagyon jó hatással voltunk egymásra. Nekem életem legszebb munkája volt. Sallyvel meg szinte eggyé váltam. Ha belegondolok, hogy most játszottam utoljára, szinte fizikai fajdalom fog el” – mesélte Marozsán Erika a lapnak.

erikaMarozsán Erika, fotó: Centrál Színház

Évek óta szerződtetett színésznő vagyok egy amerikai ügynökségnél, ezért is éltem egy ideig Los Angelesben. Most azonban a férjem munkája New Yorkba vitte utunkat. De mivel ez egy fantasztikus város, egyáltalán nem bánom, hogy itt élünk. Természetesen ha Magyarországról vagy Németországból felkérést kapok, igyekszem hazajönni” – nyilatkozta Erika, aki elárulta szeretne New Yorkban színpadon játszani, de nagy a verseny a szerepekért, még úgy is, ha az emberről egy ügynökség gondoskodik. “Azt hiszem, akkor lennék a legboldogabb, ha Bozsik Yvettet rá tudnám venni, hogy csomagoljon, és jöjjön ide egy kis időre” – tette hozzá.

Budapesten vagyok leginkább otthon, annak ellenére, hogy a folyamatos politikai jelenléttől szinte egyre elviselhetetlenebb a hétköznapi élet. Annyira közel került mindenhez a politika, hogy ez már szinte fullasztó. Mégis meghalok, úgy hiányzik a színház, a színpad, ha külföldön vagyok. Nézőként is. Ha Berlinbe megyek, még most is összeszorul a gyomrom, és olyan izgatott leszek, mint tízéves koromban, amikor Újfehértóról feljöttem a Balettintézetbe. Szerintem ezt a fajta kalandot minden embernek át kellene élnie. Magyarországon, biztosan sokkal nyitottabbak és alázatosabbak lennénk. Ha valamit még szeretnék elérni, akkor az egy olyan alapítvány lenne, amelyen keresztül a gyerekek faluról, vidéki kisvárosokból külföldi ösztöndíjakat szerezhetnek” – fogalmazott a színésznő.

A teljes interjút itt olvashatják.

süti beállítások módosítása