Komfortosabbá teszik a szegedi Nagyszínházat‎

Elkezdődött a szegedi Nagyszínház épületének felújítása, az európai uniós támogatással megvalósuló energetikai korszerűsítésnek köszönhetően csökkennek az üzemeltetési költségek és javul a közönség komfortja – közölte Gyüdi Sándor főigazgató szerdán a Tisza-parti városban.

Az 1883-ban átadott színházépület Szeged egyik ékköve, utolsó felújítása azonban negyedszázada 1986-ban fejeződött be – mondta a beruházásról tartott sajtótájékoztatón a főigazgató.
Az uniós és önkormányzati támogatással elkezdődött energetikai fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkennek a színház üzemeltetési költségei, és javulnak a körülmények, melyek a közönséget várják a teátrumban – tudatta Gyüdi Sándor.

gyudi Igaz Ágnes, az önkormányzat fejlesztési irodájának vezetője elmondta, a bruttó 417 millió forintos összköltségű beruházás legfontosabb eleme, hogy önálló kazánházat kap a színház, az épület fűtését eddig ugyanis a szomszédos bíróságról biztosították.

szeged_szinhaz_2 Kicserélik az üzemi szárny radiátorait, illetve az előcsarnok és az emeleti társalgó az előző felújítás során készített, ám működésképtelen padlófűtését. Új tűzvédelmi rendszert alakítanak ki füst- és hőelvezetőkkel és egy hűtő-fűtő funkciókat is ellátó szellőzőgépház is épül. A külső szemlélő számára a beruházás leglátványosabb eleme a műemlék épület nyílászáróinak cseréi lesznek, az egyedi méretű és kialakítású ablakok és ajtók némelyikét ugyanis daruval kell majd kiemelni a helyéről – tudatta a szakember.
A beruházás kivitelezője a szegedi székhelyű Dél-Konstrukt Kft., a munkálatok befejezési határideje augusztus 31.

süti beállítások módosítása