Kritikus óra, jó hangulatban - Megkezdődött a Miniévad

A Szigligeti Színházban május 22-26. között zajló Miniévad első napján közvetlen hangulatú beszélgetés alakult ki a Liliomfi című előadás után, a színház erkélyelőcsarnokában. A Kritikus óra (KO) elnevezésű közönségtalálkozón színházi kritikusok és a szereplők beszélgettek az előadásról, a próbafolyamatról.

Felvezetésként Szabó K. István művészeti igazgató köszöntötte a jelenlévő kritikusokat, Szűcs Katalin Ágnest, a Criticai Lapok főszerkesztőjét, Köllő Katalint, a kolozsvári Szabadság napilap munkatársát, valamint Jászay Tamást, a Revizor kritikai portál szerkesztőjét. Mint a beszélgetésen kiderült, hármójuk közül ketten már korábban látták a Liliomfi című előadást egy-egy kolozsvári, illetve budapesti vendégszereplés alkalmával, s így az “első sokk” már megvolt: hiszen amint megfogalmazódott, az előadás eleinte majdhogynem heves ellenkezést vált ki szokatlan, erős nyelvezetével, a rengeteg “különböző szintű” poénnal. De amint Szűcs Katalin Ágnes is fogalmazott, a rövid kezdeti ellenkezés után teljesen magával ragadja a nézőt az előadás sodró humora.

minievad_013

A színházi szakemberek véleményük mellett kérdéseket is megfogalmaztak a színművészekhez a próbafolyamatról, az előadás rendezőjével, Keresztes Attilával való közös munkáról. Ennek köszönhetően közvetlen, már-már baráti hangulatú beszélgetés alakult ki a Miniévad első napján. Közönségtalálkozó a Miniévad többi előadása után is lesz a színházban, illetve az Oedipus című előadás esetében a Léderer-malomban, amelyre szeretettel várják a szervezők azokat is, akik már korábban látták vagy a későbbiekben néznék meg az előadásokat és kíváncsiak a kritikusok véleményére, az illető előadás létrejöttének körülményeire.

süti beállítások módosítása