Bereményiék a Tivoliba tervezik a tévéfelvételeket

Bereményi Géza arról mesélt a Vasárnapi Híreknek, mire készülnek a Tháliában és arra is válaszolt, benne van-e a politika kinevezésében.

Laza szálakkal magunkhoz kötöttünk 21 színészt. A befogadó színháznak az a hátránya, ha kapós színészekkel, húzónevekkel akar dolgozni, akkor legfeljebb havonta egyszer-kétszer tudja azokat a darabokat játszani, amikben ők szerepelnek, hiszen egyeztetéskor az anyaszínházuknak előjoga van. A társulati tagjaink viszont először a mi műsortervünkhöz igazodnak” –nyilatkozta Bereményi Géza a Vasárnapi Híreknek.

beremenyi

Az igazgatót arról a pletykáról is kérdezték, miszerint a bezárt Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházát is szeretnék használni tévéstúdiónak. “A Tivoli régóta és most is a Thália birtokában van. A Budapesti Kamara ott szívességből játszott. Meg kellene oldani a tévéfelvételeket. Fokról fokra akarunk haladni. Szeretnénk mind több produkciót fölvenni tévére, vidéki és határon túli magyar előadásokra is gondolunk. Azt szeretnénk, ha a Thália kulturális központtá válna” – magyarázta Bereményi, aki arra is felelt, benne van-e a politika kinevezésében.

“Szerintem a többi fiaskó, amikor nem sikerültek a pályázataim, az is véletlen volt. A politika véletlenszerűsége benne van. (…) A közönségnek kell megfelelnem. (…) Ha nem feleltem meg, nem lettem igazgató, ha megfeleltem, igazgató lettem. Többször nem feleltem meg, és nem változtattam a módszeremen” – nyilatkozta Bereményi Géza. Politikai hovatartozásáról szólva elmondta, A Hídember című film óta tartják jobboldali embernek, de hozzászokott, hogy különféle dolgokat mondanak róla.

“Visszatérek még az íróasztalhoz, ha kialakultak a színházban a dolgok” – mondta terveiről szólva és azt is elárulta, letett arról a szándékáról, hogy Kádár Jánosról készítsen filmet, mert egy ideig igény mutatkozott a filmre, aztán alábbhagyott az érdeklődés. Most például a 900-as évekről szeretne filmet csinálni. “És még a Thália érdekel nagyon, szeretném, ha beindulna, és jól menne. Az eddiginél karakteresebb lenne, és jobban vonzaná az ifjúságot” – nyilatkozta Bereményi Géza a Vasárnapi Híreknek.

A lap interjúját, melnyek szerzője Bóta Gábor itt olvashatják.

süti beállítások módosítása