Tarr Béla-retrospektív - Színészek mutatják be a kötetet

Megjelent Kővári Orsolya Árnyékvilág Tarr Béla- retrospektív című könyve a Sprint Kiadó gondozásában. A kötetet pénteken a Toldi Moziban mutatják be  Almásy Albert Éva, Bodnár Erika, Derzsi János, Koltai Róbert, Kútvölgyi Erzsébet, Pogány Judit, Székely B. Miklós, Szirtes Ági részvételével.

A rendezői életművet felölelő esszékötet A torinói lótól a Családi tűzfészek felé haladva elemzi Tarr Béla filmjeit, kísérletet téve arra, hogy az önálló fejezetek egységes alkotói portrévá kerekedjenek.

Külön írások olvashatók Tarr ritkábban emlegetett filmjeiről, a Macbethről, Az utolsó hajóról, a Prológusról, és a szerző részletesen foglalkozik a fennmaradt vizsgamunkákkal, a Diplomafilmmel és a Hotel Magnezittel is. Az írásokat gazdag képanyag kíséri, a korai filmekből eddig publikálatlan felvételeket is tartalmaz. A könyv a Sprint Kiadó Filmkönyvek sorozatának nyitó darabja.

konyvA könyvbemutató időpontja: 2012. június 1., péntek 17 óra, Toldi Mozi
A könyvet bemutatja: FORGÁCH ANDRÁS, író
A könyvbemutatót követően beszélgetés a film szereplőivel.
A beszélgetést SÁNDOR ERZSI vezeti.
Meghívottak:
Almásy Albert Éva, Bodnár Erika, Derzsi János, Koltai Róbert, Kútvölgyi Erzsébet, Pogány Judit, Székely B. Miklós, Szirtes Ági 
18:30 Mindkét teremben filmvetítés
A torinói ló, Panelkapcsolat (Helyár: 700 Ft)
A filmek után a Balaton együttes zenél.

Cím: Toldi Mozi, 1054 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

A könyv megvásárolható: az Írók Boltjában (vi., Andrássy út 45.),a Kultúrbarlangban (VII., Kertész utca 42–44.), az Örkény István Könyvesboltban (xiII., Szent István körút 26.), a Láng Tékában (xIII., Pozsonyi út 5.), a Ráday Könyvesházban (ix., Ráday utca 27.), az Art Mozik árusítóhelyein: Cirko-Gejzir (v., Balassi B v álint utca 15–17.), Művész (vi., Teréz körút 30.), Toldi (v., Bajcsy Zsilinszky út 36–38), Odeon-Lloyd (xIII., Hollán Ernő utca 7.), Puskin (v., Kossuth Lajos utca 18.), Uránia (vIII., Rákóczi út 21.). 
Postai úton megrendelhető: Kultúrbarlang, 1073 Budapest, Kertész utca 42–44. kulturbarlang@kulturbarlang.hu

süti beállítások módosítása