Zajlik a temesvári TESZT

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház az idei évben is megszervezte a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozót (TESZT), melyre idén május 19. és 27. között kerül sor. A minden évben, immár ötödik alkalommal, hagyományosan májusban megszervezésre kerülő fesztivál az évad végének egyik legfontosabb színházi eseménye Temesváron.

Az egy hétig tartó találkozó keretén belül számos olyan társulat mutatkozik be, melyek már többször is bizonyították érdemeiket, és évek óta szinte már hazajárnak Temesvárra, de természetesen frissen bemutatott produkciók is lesznek.  A régió színházait és alkotóit képviselő újvidéki, szabadkai, aradi előadások mellett idén újdonságnak számít, hogy a temesvári hivatásos színházak közül mindhárom társulat (magyar, román, német) is részt vesz a találkozón, így ezáltal is erőteljesebb hangsúlyt kap a rendezvény multikulturális jellege.

teszt

A szűkebb régió mellett az idei évben is szerepelnek külföldi előadások, így például számos budapesti társulat is vendége a TESZT-nek: többségük a magyarországi alternatív színházak köréből érkezik, és a fesztiválnak az évek óta egyre erősödő mozgásszínházi vonalát erősítik. Az idei találkozóról sem hiányozhat a Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László hármas, akik szintén visszatérő vendégei a fesztiválnak, és bátran kijelenthejük, hogy minden évben az ő előadásukra a legnagyobb az érdeklődés. Idén a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné közös előadásában, A gondnokban láthatta őket a közönség május 21-én. Az előadást Szabó Máté rendezte.

A fesztivál teljes programja: www.tm-t.ro/hu/?page=listpaged&pid=281&arh=0

süti beállítások módosítása