„Tetthely” - rendhagyó sorozat a kecskeméti színházban

Rendhagyó előadás helyszíne volt május 22-én, kedden a Katona József Színház Kamaraszínháza. Elkezdődött ugyanis a teátrum és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tetthely sorozata, mely az országban egyedülálló kezdeményezés.

Milyen veszélyeket rejt magában az internet? Miért baj, ha túl sok információt adunk ki magunkról a közösségi oldalakon? Kihez fordulhatunk segítségért, ha baj van? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskolai diákjai a Kamaraszínházban, akik elsőként láthatták a teátrum és a rendőrség bűnmegelőzési előadását.
A színház és a rendőrség közötti együttműködés 2012. január 18-án kezdődött, ekkor íra alá Cseke Péter, a teátrum direktora és Dávid Károly megyei rendőrfőkapitány a megállapodást. A közös munka első lépéseként március óta a nagyszínház közönsége az előadások előtt és a felvonások közötti szünetekben bűnmegelőzési tartalmú kisfilmeket láthat. A következő állomás az az előadássorozat, melynek tartalmát a színház művészei a rendőrség szakmai közreműködésével állították össze.
2295582_tetthely-szinhaz014
Fotók: Banczik Róbert (baon.hu)
- Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan kezdeményezés született meg, mely az országban egyedülálló. Reményeink szerint más városok számára is példaéktékű lesz ez az sorozat - emelte ki az első előadás előtt Cseke Péter.
- A rendőrség bűnmegelőzési tevékenységének ezzel az előadással országosan is egy új felvonásához érkeztünk – hangsúlyozta Dávid Károly. - Újabb sorozattal is készülünk, hiszen más korosztályokat is szeretnénk megszólítani. Nem csak a diákok, hanem többek között az időskorúak is komoly veszélynek vannak kitéve – tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.
2295569_tetthely-szinhaz001
A Tetthely sorozat első előadásán négy jelenetet láthattak a diákok. A Réczei Tamás által rendezett szituációkban a teátrum művészei olyan történeteket adtak elő, melyek a valóságban is nap mint nap megtörténhetnek. Minden jelenet végén interaktív módon, szakemberek segítségével beszélték meg a diákok a látottakat. Szóba kerültek a közösségi oldalakon felelőtlenül kiadott adatok, a chatelés veszélyei, de a fiatalok megtudhatták többek között azt is, hogy mit kell tenniük olyan esetben, ha a közvetlen környezetükben nincs kitől segítséget kérniük.
Gál Orsolya, kecskemetikatona.hu

süti beállítások módosítása