BOR-line: élő interjú Danis Lídiával 18 órától

A szegedi színház friss Dömötör-díjas színésznőjével, Danis Lídiával hallhatnak beszélgetést a Szegedi Borfesztivál SZEGEDma.hu sátrában színházról, szerepekről és természetesen a borról is. Az online-interjú 18 órától kezdődik.

A XVIII. Szegedi Borfesztivál helyszínéről jelentkező BOR-line sorozat múlt pénteken debütált, amikor is Szalay Istvánt, Szeged korábbi polgármesterét kérdezte a SZEGEDma.hu borról, közéletről, múltról és jelenről. A hétfő esti vendég Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora volt, míg kedd este Méhes Gábor sportújságíró, a Sport Televízió kommentátora volt az interjúalany. Szerda este Fogas Ottóval, a Móra Ferenc Múzeum igazgatójával folyt beszélgetés, csütörtök este pedig a 2007-es Év Borásza, az egyik legismertebb alföldi bortermelő, Frittmann János lesz a vendég. A szerkesztők az Önök kérdéseiből is válogatnak, a szegedma@gmail.com címre írhatják meg, mire kíváncsiak.

danis_lidia

Janis Lídiáról:

1980. április 12-én született Sopronban. Középiskolai tanulmányait a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dráma-latin szakos osztályában folytatta. 1998-tól a Nemzeti Színiakadémia (ma Pesti Magyar Színiakadémia) diákja volt. 2004-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Hegedűs D. Géza osztályában. 2004-től a Vígszínház társulatának tagja. 2007 nyarán megkapta a „Legjobb 30 év alatti színésznő” díját a Pécsi Országos Színházi Találkozón, decemberben pedig a Vígszínház társulata neki ítélte a Ruttkai Éva emlékgyűrűt. 2008. júniusában Ajtay Andor-emlékdíjjal jutalmazták. A 2010/2011-es évadtól a Szegedi Nemzeti Színház drámai tagozatának tagja.

süti beállítások módosítása