Ieto - akrobatika és egyensúly a Trafóban

Május 24. és 26. között a francia Ieto csoport a Trafó vendége. A főszerepben két artista és - szokatlan módon - 8 darab [. Az előadás ma még megtekinthető, este fél 9-es kezdéssel.

Két cirkuszi artista, egy zenész és egy technikus találkozott egy rezidenciaprogramon 2006-ban a Pireneusokban, és összeálltak Compaigne Ieto néven. Két év múlva a fiatal művészek összerakták a darabjukat, melynek fő motorja az egyensúlyozás és az időzítés, némi utcatánc elemmel dúsítva. A francia csoport három napon át vendége a Trafónak, ma és holnap este még látható az Ieto című előadásuk.

 

Ajánló:

„Ha a barátod a jobb lábára sántít, akkor te sántíts a balra.” (Renard J. Journal, 1906)

 Mi minden lehet még ez a forma: [ ? Egy C betű? Egy pad? Egy libikóka? Több megoldás létezik - mondja a két szerény francia akrobata szerénytelen tudással és képzelőerővel. És hányféleképpen lehet összeilleszteni 8 darab [-t?

A karakterek nem ismeretlenek: az ideges és a békés, avagy a zsörtölődő és a butus – az ő akrobatikus civakodásuk adja azt az élettel csurig teli mozgásvilágot, amit láthatóan a két artista élvez csak igazán. És ami egyszerre szórakozás, aközben látjuk a tűpontosan kiszámolt mozdulatok mögötti mechanikai és statikai tudást, okos felépítést és éles figyelmet. Az akrobatika és az egyensúly letisztult trivialitása arcul csap.

10376888-compagnie-ieto

forrás: trafo.hu

Compagnie Ieto (FR):

IETO

Alkotók: Jonathan GUICHARD, Fnico FELDMANN
Szereplők: Fnico FELDMANN, Mosi ESPINOZA
Művészeti vezető: Christian COUMIN
Fény: Cyril MALIVERT
Hang: Maxime DENUC
Díszlettervezés: csapatmunka
Színpadkép: Cyril MALIVERT
Hang és fény technikusok: Cyril MALIVERT, Agathe LOUYOT
Grafika: Aude CUNY
Szervező: Virginie MOY

Időpont:

2012.05.24 20:30
2012.05.25 20:30
2012.05.26 20:30

Helyszín:

Trafó, Nagyterem

Időtartam:

70 perc

Jegyár:

2800 Ft / diák: 2200 Ft
forrás: trafo.hu

süti beállítások módosítása