Színház az egész! - A Bartók Kamaraszínház tábort szervez

"Játsszunk színházat!" – ezzel a klasszikus címmel rendez hat napos művészeti tábort gyerekeknek a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház: a rendhagyó kezdeményezés a nyár érdekes színfoltjának ígérkezik – és már jó előre várják a jelentkezőket!

A színház világa iránt érdeklődő 8-12 éves gyerekek számára szervez hat napon át tartó művészeti tábort nyáron a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza.

Ízelítő kedvcsináló

A tábor június 18-tól 23-ig tart, a résztvevők naponta reggel kilenc órától délután négyig vehetnek részt a foglalkozásokon. A "Játsszunk színházat!" című, napközis rendszerű művészeti tábor foglalkozásai keretében a Bartók munkatársai és meghívott színházi szakemberek, művészek, alkotók tartanak játékos foglalkozásokat, emellett a gyerekek a tábor ideje alatt részt vesznek két bábszínházi előadáson is.
A játékos drámapedagógiai, önismereti gyakorlatokat Barcsik Elza drámapedagógus, táborvezető foglalkozásain sajátíthatják el a résztvevők, míg Mesél a színház címmel a színházi dramaturgiába helyzetgyakorlatokkal, játékokkal Solténszky Tibor dramaturg, rendező vezeti be a táborlakókat. "Láss a kulisszák mögé!" - Kalácska Gábor látványtervező és Siegrist Cili díszletkészítő tart foglalkozásokat ezzel a címmel, míg A zene és én munkacímmel ritmusjátékokon vehetnek részt a táborozók Kurucz Gergely karnagy, zenei vezető közreműködésével.
0000020702
A tábori kavalkádot két bábszínházi bemutató egészíti ki – a Tintaló Társulás a Zsiga föstő fest című játékot, a Hepp Trupp Társulat a Bódog és Szomorilla című mesét tolmácsolja – a bábszínházi előadások a nagyközönség számára is nyitottak lesznek!
Jelentkezni lehet!
Már most lehet jelentkezni a Bartók színházi alapozó kurzusnak is beillő táborába. A kínálatról további információval Mudra Ágnes szolgál a 30/401-5270-es telefonszámon, de a Bartók központi e-mail címe (bartokszinhaz@vnet.hu) is nyitva áll az érdeklődők/jelentkezők előtt.
A "Játsszunk színházat!" jelentkezési határideje június 11. – mindenkit szeretettel várnak és szívesen látnak a színházban!
Kapcsolódó link:
forrás: dunaujvaros.com
 

süti beállítások módosítása