Agria Nyári Játékok Egerben

Tizenhét szabadtéri színházi előadást és koncertet rendeznek Egerben június 27. és augusztus 15. között a 2012. évi Agria Nyári Játékok keretében a Líceum udvarán és a várban.

A felnőtt előadások mellett 23 gyermekprogramra is sor kerül; ezeket az Érsek udvarban és a Lenkey János Általános Iskolában tekinthetik meg a legkisebbek - jelentette be pénteken Kelemen Csaba, a szervező társaság ügyvezetője sajtótájékoztatóján Egerben.
Mint elmondta: előadják egyebek között a Cigányprímás című nagyoperettet, illetve a Mária főhadnagy és a Lili bárónő című operetteket. A Zrínyi 1566, a Rákóczi Ferenc ihlette Fejedelem és az Egri csillagok című történelmi musicaleket és színpadra kerül Heltai Jenő A néma levente című vígjátéka, illetve Moliére Mizantrópja is.

eger_liceum1Líceum, Eger

Július 25-én kerül sor Demjén Ferenc koncertjére, augusztus 2-án Roby Lakatos szórakoztatja a közönséget, július 9-én pedig a 60 tagú Ukrán Állami Népi Együttes táncprodukcióját is bemutatják - sorolta a programokat Kelemen Csaba.
A Zrínyi 1566 és a Fejedelem című produkciókkal turnéra indul az Agria Játékok Társaság - tette hozzá. Szigetváron a kirohanás napján adják elő a Zrínyit, a Fejedelem pedig augusztus 20-án a sárospataki Rákóczi várban kerül színpadra. Fellépnek még Pécsett, Kassán, Székelyudvarhelyen és Kolozsvárott is.

süti beállítások módosítása