Csillagok éve az Operettszínházban

Hagyományosan a bérletezéssel indul el a következő évad kommunikációja a Budapesti Operettszínházban, ennek keretében ismerhetik meg a 2012/2013-as szezon új produkcióit nézőink. Nem kevés sikeroperett és -musical lesz látható a Nagymező utcában ősztől... A Csillagok éve szlogent választotta a következő, 2012/2013-as évad mottójául a Budapesti Operettszínház.

Kerényi Miklós Gábor főigazgató elárulta, miért is: "Bár a csillagokat általában éjjel csodáljuk az égen, de nálunk, egy igazi zenés népszínházban, a színpadon is ragyognak... Szerencsére sok és sokféle van belőlük! Egyrészt csillagok előadásaink szereplői, kiváló énekes színészeink, akikre szeretett közönségünk jegyet, s bérletet vált. Nagy örömmel jelenthetem, hogy lassan két korosztály legjobbjaira is, mint sztárokra tekinthetünk. Dolhai Attila, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Fischl Mónika, Peller Karcsi, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt, no és persze Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Faragó András, Felföldi Anikó és Lehoczky Zsuzsa mellett már az új generáció, Peller Anna, Kerényi Miklós Máté, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Brasch Bence, Kocsis Dénes, Bordás Barbi és Boncsér Gergő is húzóneveknek tekinthetők. Mindezen túl természetesen színházunk fényesen ragyogó csillagai közé sorolhatók azok a nagyszerű zenés darabok is, amiket a következő szezonban a Nagymező utcában köszönthetünk. Csodálatos karakterek térnek vissza, és sok új, izgalmas személyiséget is üdvözölhetünk."

csillag1

Először is újra színpadra lép Marica grófnő. Immáron több mint tíz esztendeje ezzel a produkcióval nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház, és most visszatér a legismertebb magyar arisztokrata, méghozzá ismét KERO® rendezésében. A hazugságokkal és elhallgatásokkal, csalásokkal és csalódásokkal, félreértésekkel és féltékenykedéssel át- meg átszőtt szerelmi bonyodalmakat Kálmán Imre nagyszerű fináléi és olyan népszerű slágerei teszik még színesebbé, mint a "Szép város Kolozsvár", a "Hej, cigány" vagy a "Ringó vállú csengeri violám". A Marica grófnő minden idők egyik legtöbbet játszott operettje, méltán magyar, s méltán világhírű. Ezt a rendezést Budapesten kívül Szentpéterváron, Jekatyerinburgban és Bécsben is látni lehet. Főbb szerepekben: Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kalocsai Zsuzsa, Vadász Zsolt, Vadász Dániel, Boncsér Gergely, Lehoczky Zsuzsa, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Kerényi Miklós Máté, Peller Károly, Szabó Dávid, Földes Tamás. Premier: 2012. október 19., Budapesti Operettszínház.

csillag6

S egy másik nagy női személyünk, Elisabeth is újra megelevenedik színpadunkon, mégpedig december 7-étől. Közkívánatra folytatódik Lévay Szilveszter musicaljének magyarországi sikerszériája! Igazi kultusz-előadás, amit mindenkinek látnia kell! Főbb szerepekben: Janza Kata, Vágó Bernadett, Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Dolhai Attila, Szomor György.

csillag2

A Thália Színházban, velük együttműködésben, a formabontás, a kísérlet és a nagy mű iránti mélységes hódolat jegyében mutatja be színházunk Puccini örökzöld operáját, Bohém Casting címen. A mai Budapesten játszódó történet zenéje Puccini eredeti partitúrája, Zsoldos Béla rockosított hangszerelésében, Müller Péter Sziámi magyar szövegére. Az előadás rendezője KERO®, akinek a librettó, a mai történet megírásában Anger Ferenc volt partnere. Az egykori párizsi bohémek ebben a változatban mai magyar fiatalokká változnak. Rudi, Marci, Virág, Kálmán, Tamás és Anettka álma közös: első filmjüket akarják leforgatni. A művészet tüzesen csapongó birodalmában egymással izgatottan kergetőző ifjonti lelkesedésük azonban szembesülni kényszerül a mindennapok jeges valóságával. A két világ témája azonos; de ami az egyik oldalon a művészi önmegvalósítás örökké hálás motívuma, az a másikon az elmúlás könyörtelen törvénye. A darab a film és a valóság ütközésének kegyetlen pillanataival ajándékozza meg a nézőt, aki reményeink szerint, ha eddig nem szerette, most megkedveli azt a műfajt, amit operának hívunk. Az előadásban az Operettszínház fiatal tehetségei lépnek fel! Főbb szerepekben: Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Kocsis Dénes, Brasch Bence, Kádár Szabolcs, Szabó P. Szilveszter. Premier: 2012. november 2-án.

csillag5

Újra a Nagymező utcában hódít egy másik magyar grófnő, Viktória. Ábrahám Pál operettjét, a nagysikerű Cigányszerelmet, Lili bárónőt és Rebeccát is jegyző Béres Attila állítja színpadra. A mű, 1930-as bemutatása óta, Ábrahám egyik legtöbbet játszott szép, szerelmi története, amely egyszerre testvére a vad romantikus és az abszurd drámáknak, miközben tagadhatatlanul és visszavonhatatlanul operett. Remek slágerekkel átszőtt mese a hűségről, a férfibüszkeségről és a becsületről, valamint egy Dorozsmán dívó furcsa szokásról, mely szerint a szüreti mulatság napján - ha törik, ha szakad -, három esküvőnek kell lennie. Főbb szerepekben: Huszti Péter, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Vadász Dániel, Peller Anna, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Peller Károly, Faragó András, Benkóczy Zoltán. Bemutató 2013. január 25-én a Budapesti Operettszínházban.

csillag3

Igazi különlegesség, műfajteremtő előadás - zenés fantasy - lesz az Ördögölő Józsiás, Somogyi Szilárd rendezésében. A drámai művet jegyző Tamási Áron nevét hallva elsőként talán mindenkinek az Ábel-trilógia ugrik be, miközben az író színpadi szerzőként is jelentős műveket hagyott ránk. Elég, ha az Énekes madárra, a Tündöklő Jeromosra vagy a pontosan hatvan éve, 1952-ben írott Ördögölő Józsiásra gondolunk. Ez a gyönyörű mesejáték a hazaszeretetről, árulásról és a jó győzelméről szól, krimiszerűen izgalmasan. A drámából Kiss Ferenc és Bori Tamás készített zenés változatot a magyar népzene legszebb motívumainak, valamint a zenés színpad hagyományainak felhasználásával. Főbb szerepekben: Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Mészáros Árpád Zsolt, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Siménfalvy Ágota, Kerényi Miklós Máté, Peller Anna, Lukács Anita, Csuha Lajos, Oláh Tibor. A 2013. március 29-étől megtekinthető előadást a gyerekek mellett a szülőknek is jó szívvel ajánlunk.

csillag4

Kétségtelenül a 2012/2013-as évad musicalszenzációja Glen Ballard-Dave Stewart-Bruce Joel Rubin Ghost című musicalje lesz KERO® rendezésében. Van-e visszatérés a szellemvilágból, létezhet-e kapcsolat másik dimenzióba került szeretteinkkel... A spiritizmus játék-e vagy valóság? Ezeket a kérdéseket feszegeti a világhírű, többszörös Oscar-díjas, Patrick Swayze, Demi Moore és Whoopi Goldberg főszereplésével készült film, a világ egyik legszebb szerelmi története alapján írt zenés változat, mely a londoni West End és a New York-i Broadway után eredeti verzióban tekinthető meg a Budapesti Operettszínházban, sztárszereposztásban (Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Szulák Andrea, Mészáros Árpád Zsolt, Szabó P. Szilveszter, Bálint Ádám)! A musical is két fiatal kapcsolatáról szól. Már épp házasságukat tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán a fiú meghal, de olyan erős benne a szerelem, hogy nem tudja elhagyni az árnyékvilágot. Szelleme itt marad, mert rájön, halálát barátjának hitt vetélytársa okozta, aki most szerelme életére is tör. Egy spiritiszta segítségével kapcsolatot talál a lánnyal, értesíti a veszélyről, ám ő nagyon nehezen érti, s fogadja a rendkívüli eseményeket... Szerelem, krimi, földöntúli létezés, lélegzetelállító történetvezetés és remek zene! Nem véletlenül az elmúlt évek legnagyobb zenés színházi sikere!

 

A premier-előadások mind-mind megtekinthetőek 17 bérletsorozatunkban, melyekben olyan nagy sikerek is helyet kaptak, mint a Veled, Uram! című Szörényi-Bródy rockopera, a Cigányszerelem, a Borban a vigasz...! című lovagrendi operetta gála, a Menyasszonytánc, A Szépség és a Szörnyeteg vagy a Rómeó és Júlia.

A régi bérletek 2012. május 29. és június 5. között újíthatók meg Szervezési és Közönségkapcsolati Irodánkban és Jegypénztárunkban, újak pedig június 7-étől válthatók minden elárusító helyünkön, a többi között egész nyáron nyitva tartó pavilonunkban, az Andrássy út és Nagymező utca sarkán.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása