Hét boszorka van - Szentivánéj szerelem-varázslattal

A mesei hetes szám, a Szentivánéjhez kapcsolódó mítoszok és a szerelem körül forog az az előadás, amelynek alapötlete a kiváló fuvola-művész, Horgas Eszter képzeletében született meg. A nyár igazi szenzációjának ígérkező koncertjéhez – amelyen ismert magyar és világslágerek hangoznak majd el – olyan kiváló egyéniségeket sikerült megnyernie, mint Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Polyák Lilla, Tompos Kátya és az idei Megasztár fiatal tehetsége, Radics Gigi. A hét hölgy most először áll egy színpadra, és ismert dalokon keresztül mutatja meg saját színes egyéniségének tükrében a szerelem fázisait.

A Szentivánéji tüzek és szerelmek éjszakája című előadás ötlete – a megérzéseire és a belső sugallatokra mindig is hallgató – Horgas Eszter képzeletében született meg, és a Szentivánéjhez kapcsolódó mítosz ihlette. A meséből kiindulva jött a bűvös hetes szám, és nem véletlen, hogy az év legrövidebb éjszakáján nem csak a boszorkányok, hanem a zenészek és a táncosok is heten lesznek majd a Margitsziget színpadán.

szentivanej2

„Alapvetően a szerelem körül mozog az egész este. Világslágereket és magyar slágereket dolgoztunk fel, amelyek egy történeti szállá állnak össze. Az előadás a szerelem körüli témákra épül. A „szerelemligetbe” érkezés után, a női facérság, frivol játékosság után, megmutatjuk a női temperamentum és szenvedélyesség, majd a fájdalom, az őrjítő szenvedés állapotait is. Tehát olyan részekre osztottuk fel az előadást, amely érzelmeket, mi nők, gyakorta átélünk. A férfi megismerésétől egészen az elveszítése miatt érzett gyászig.” – avatott be a részletekbe Horgas Eszter. Tehát hat mindentudó boszorka találkozik a szerelemligetben, és elindul a varázslat a legszebb szerelmes világslágerekkel, majd megjelenik Gigi, a legifjabb boszorka-jelölt, aki „beavatást” nyer.

szentivanej

Radics Gigi beavatását az előadás egyik csúcspontjának szánja a rendező Puskás Tamás, aki nagy örömmel fogadta el a felkérést.

„Mind a hét hihetetlen tehetségű hölgynek nagy rajongója vagyok, csodálattal viseltetem a személyiségük, a tudásuk és a belőlük áradó tehetség iránt, így minden módon azon fogok igyekezni, hogy ez koncentráltan megjelenhessen ezen az estén. Az előadás különlegessége abban rejlik, hogy ez a hét hölgy még soha nem állt együtt, egy színpadon. Mindenképpen azon leszünk – hogy a fényekkel, a látvánnyal kiegészítve a zenét –, egy olyan showt csináljunk június 22-én, ami mind a 3000 néző számára maradandó élményt nyújt!” – ígérte a rendező.

Az izgalmas és egyedülálló produkció előkészületei már javában folynak, Horgas Eszter neves művészekből álló zenekara gondoskodik az egyedi hangszerelésről, a 7 díva pedig nagyon sok közös dalt ígér 2012 legrövidebb éjszakáján!

süti beállítások módosítása