Kiosztották a Tánc Fesztiválja díjait

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a Tünet Együttes kapta megosztva a Veszprémben 15. alkalommal megrendezett Tánc Fesztiválja fődíját; az öt napon át tartó versenyen tizenkét együttes, közöttük egy határon túli társulat produkcióit láthatta a közönség és a szakmai zsűri.

A kortárs magyar táncművészet képviselőinek legjelentősebb versenyén a Figura Stúdió Színház ARANY-LÉGY című produkcióért, míg a Tünet Együttes az Alibi című előadásért kapta megosztva a legjobbnak járó elismerést; 100-100 ezer forintot vehettek át. A Koreográfia-díjat és az ezzel járó 50 ezer forintos jutalmat a zsűri Maday Tímeának ítélte az ArTeRrOr című munkájáért.

Előadói díjat kapott Jónás Zsuzsa a Faun című előadásban nyújtott alakításáért, és Fülöp Tímea Az Ezeregyéjszaka virágai című előadásban nyújtott teljesítményéért.

Ha a video nem indul el, itt megnézheti

A Közönség díját a Bozsik Yvette Társulat vehette át Az Ezeregyéjszaka virágai című előadásért. A Tánc fesztiválja különdíját Ladányi Andrea azonos című előadása kapta.

A zsűri elnöke, Szakály György Kossuth-díjas táncművész, a Magyar Táncművészeti Főiskola rektora a fesztivál zárásaként azt hangsúlyozta, hogy a zsűri a sok kiváló előadás közül gyorsan kiválasztotta a legjobbakat, és a program betekintést nyújtott az ország kortárs táncművészetébe. Hozzátette: a művészeti seregszemle sok tehetséges fiatalnak biztosít lehetőséget a bemutatkozásra, s közöttük idén már határon túli együttes is részt vett a versenyen.

A zsűri tagja volt Kutszegi Csaba táncművész, szakíró és Artner Szilvia kritikus, szakújságíró.

A tizenötödik alkalommal megtartott seregszemle során négy veszprémi helyszínen - a Petőfi Színházban, a Latinovits-Bujtor Játékszínben, a Városi Művelődési Központban és a Dubniczay-palotában - zajlott a versenyprogram. 

süti beállítások módosítása