A megszorítások ellenére ragaszkodnak a Maladype-hez Szebenben

A Román Kulturális Minisztérium egy héttel a Szebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál megnyitója előtt drámaian lecsökkentette a fesztivál támogatására szánt összeget, melynek következtében a szervezők több neves külföldi társulat meghívását is kénytelenek voltak visszamondani.

A Maladype Színház eredetileg két előadásával (Platonov, Tojáséj) is vendégszerepelt volna a nemzetközi találkozón, ám a fesztivál mottójául választott „VÁLSÁG” közbeszólt. Constantin Chiriac, a Radu Stanca Nemzeti Színház és a Szebeni Színházi Fesztivál igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Maladype fellépését – a társulat tavalyi sikeres bemutatkozása után (Leonce és Léna) minden körülmények között támogatja, és a jelentősen megkurtított költségvetés ellenére a SITF a Maladype Színház Tojáséj c. előadását május 31-én, 21:30 órai kezdettel a SALA STUDIO TNRS-ben vendégül látja.

maladype_hektor_1.jpg.ashxFotó: Hektor (hirado.hu)

A Weöres Sándor törékeny szépségű egysorosa által ihlettett  előadás másnapján, június 1-jén, 10:00 órakor a sajtó nyilvánossága előtt bemutatásra kerül a jubileumi évfordulóra készült kétnyelvű Maladype könyv, a „MALADYPE 10ÉV/YEARS” is. (Helyszín: Centrul Cultural HABITUS.

süti beállítások módosítása