Bábmaraton Zalaegerszegen

Június 2-án, szombaton bábmaratonnal várja a közönséget a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

A korábban a gyermeknapra időzített vigasságot a május utolsó vasárnapi programbőség miatt idén egy héttel később rendezik meg. A három előadásból álló programfüzér 10 órakor kezdődik a nagyszebeni gyermekszínház produkciójával. Ők a Hänsel und Gretel című mesét hozzák, ami a Grimm testvérek egyik legismertebb művének, a Jancsi és Juliskának német nyelvű adaptációja. A nagyszebeni társulat Európa egyik legjobb bábszínháza, ám az érdeklődésre okot adhat az is, hogy sok egerszegi gyerek tanul németül az óvodában, iskolában, számukra ez szórakoztató nyelvgyakorlást is jelent.

Babszem_Jankoforrás: jegy.hu

Másodikként, 11.30-kor a hottói Ziránó Színház lép fel a Benedek Elek meséje nyomán született Babszem Jankóval. A címszerepet játszó Varga Péter a gyermekszínházak kaposvári fesztiválján elnyerte a legjobb vásári bábjátékosnak odaítélt Kemény Henrik-díjat. Harmadikként, 15 órakor a szombathelyi Mesebolt Bábszínház Tessék engem megmenteni! című darabja következik, Bartal Kiss Rita rendezésében.
Babszem Jankóval a Hevesiszínház előcsarnokában találkozhat a közönség, míg a másik két előadás a Griff "fészkében" várja a gyerekeket.

süti beállítások módosítása