Kiszivárgott Koltay Gábor pályázata - Holnap döntenek Szombathelyen

Holnap kiderül ki nyeri a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói pályázatát. A szakmai bizottság tagjainak többsége Jordán Tamás mellett voksolt.

wszsz

A szombathelyi közgyűlés várhatóan megválasztja a Weöres Sándor Színház igazgatóját a következő öt évre csütörtökön. Dömötör Tamás és Jordán Tamás a Színház.hu-n elérhetővé tették a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázataikat. A harmadik aspiráns, Koltay Gábor dolgozatát a nyugat.hu szivárogtatta ki.

Koltay pályázatában többek közt a történelmi és bibliai témájú darabok hiányát és fontosságát hangsúlyozta, nagyobb hangsúlyt fektetne olyan a klasszikus szerzők műveinek bemutatására is, mint Illyés Gyula vagy Németh László. Olyan előadást is tervez, amely a városi közösség egykor megesett drámai történeteit mutatja be.

palyazatreszlet

Pályázatában a filmrendező elárulja, mikor és miként került a szombathelyi színházzal kapcsolatba: „Személyes motivációim 11 évvel korábbra nyúlnak vissza. 2001-ben kaptam felkérést az akkori városi alpolgármestertől, dr. Prugberger Emil úrtól, hogy a szombathelyi színházalapítással kapcsolatos anyagokat áttanulmányozzam, és arról véleményt formáljak. Gondolataimat rövid tanulmányban foglaltam össze...”

Koltay Gábor pályázatát, teljes terjedelemben itt olvashatja...

Forrás: Nyugat.hu

süti beállítások módosítása