Sikerrel zárt a Pannónia

Többször is ki kellett tenni a szervezőknek a "megtelt" táblát a bejárathoz, tömegek voltak kíváncsiak a Pannónia Fesztivál fellépőire. A nagyszínpad sztárjaira több mint ezren tomboltak, de sokszor a sátrakban is csak nehezen lehetett helyet találni a legkülönfélébb műfajok szerelmeseinek. A rock zenekarok mellett reggae, hip-hop, dancehall és még számtalan zenei stílusban alkotó csapat lépett színpadra, de stand-up humoristákkal is kacaghattak a fesztiválozók.

IMG_0359Pénteken érkezett talán a legtöbb fesztiválozó Szántódra, így telt meg egyszerre a tér zenével és nyárindító hangulattal. A pécsi 30Y zenekar nem csak sorlemezein munkálkodik a koncertezés mellett, hanem Szentimentálé projektjükbe is beleadnak apait, anyait - mesélte a frontember.

 

Beck Zoltán, énekes, 30Y:

-Az igazi izgalma az ennek a dolognak, hogy elindult valamilyen játékként, aztán lett belőle valami kis szárny projectje a 30Y-nak, aztán így az evolúciója azzá vált, hogy idén ősszel meg lemezzé érnek a dalok.

 

A Kowalsky meg a Vega sem pihen, a fúvósokkal és vonósokkal kiegészült banda egyfajta sajátos küldetéstudattal zenél. Saját magunk megújítására ösztökélnek dalaikkal, hiszen az lenne üdvös, ha mindenki azzal foglalkozna, amihez talentumot kapott.

 

Kowalsky, énekes, Kowalsky meg a Vega:

- Van egy indíttatás, felmegyünk a színpadra, végezzük a dolgunkat, elvégezzük azt, ami - fogalmazzunk egyszerűen - amire születtünk, amire születtem, és az, hogy mi ennek a megfejtése, és mennyire erős ez, az Isten kezében van.

 

Szombaton a fesztiválszínpadok mellett a nagyszínpad előtt is tömegek válaszoltak refrénnel a versekre. Lovasi András zenekara, a Kiscsillag, már-már akkora siker, amire a kezdetekkor talán nem számított a művész.

 

Lovasi András, énekes, Kiscsillag:

- Azt gondoltam, hogy mennyi mindent nem csináltam még életemben és például nem tudok még mindig rendesen gitározni, és el akartam kezdeni gitározni, rendesen megtanulni, és ezért csináltam egy olyan zenekart, ahol gitározhatok, nekem ez volt az elsődleges célom.

 

Az öncélú próbálkozás többet is hozott a zenésznek, gitárkészsége mellett rajongótábora is fejlődött.

A zenekarok mellett stand-up-osok szórakoztatták a fesztiválozókat; Dombóvári István jó tanácsokkal is ellátta a humoristának készülő fiatalokat.

 

Dombóvári István, humorista:

-Aki viccesnek tartja magát, az bőven nem elég, mások tartsanak viccesnek, ja és azok a mások nem a barátaid, akik mindent eltűrnek tőled.

 

A fesztiválozók komfortérzetéről a humoristák mellett a vöröskereszt önkéntesei is gondoskodtak, több fiatal felajánlásból szolgálta a közjót, hogy mindenki túlvészelje a nyárelő sokszor emberpróbáló erőit.

süti beállítások módosítása