„Nem lesz itt 5 Neil Simon” - Kész az évadterv Komáromban

Levelet küld a Komáromi Jókai Színház a színházkedvelő közönségnek, a felvidéki magyar elitnek, a politikai és a kulturális közélet szereplőinek, melyben arra kéri őket, bérletvásárlással is támogassák hatvanadik, jubileumi évadát - számolt be a hirek.sk.

"Színésznek lenni itt, a Felvidéken nem szakma, hanem küldetés. Miként régen, most is az. Újra hadba szállunk a minőségért és a közönségért, és ha hatvan év nem volt ehhez elegendő, majd elég lesz a következő hatvan" – áll a színház levelében, amelyet Tóth Tibor színházigazgató olvasott fel a Komáromi Jókai Színház szerda délutáni sajtótájékoztatóján, ahol bemutatkozott az új főrendező is. Méhes László azt mondta, kivételes társulat a révkomáromi, érti ezt a színházat, és azt a helyzetet, amelyben a színház leledzik. A műsorpolitika, mint kiderült, marad. „Nem lesz itt 5 Neil Simon” – fogalmazott.

tothtiborTóth Tibor

Ismertették a jubileumi 2012/2013-as évad bemutatóit. Elsőként Feydeau: Egy hölgy a Maximból című vígjátékát rendezi meg Verebes István, majd Spiró György Kossuth-díjas író, költő, drámaíró vadonatúj darabja, az Édes Otthon ősbemutatójára kerül sor Valló Péter Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas érdemes művész rendezésében. Klauss Mann-Ariane Mnouchkine: Mephisto című drámáját Martin Huba viszi színre. Ez lesz egyébként az ünnepi évad díszelőadása. Ezután Tasnádi István: Magyar zombi (Finito) című produkcióját rendezi meg Bagó Bertalan. Az évad végén láthatjuk Fenyő Miklós-Tasnádi István: Made in Hungária című kétrészes musicaljét, Méhes László rendezésében, melyben maga, Fenyő Miklós is színpadra lép. A jövő évadban stúdióbérlet nem lesz. Ennek anyagi és műszaki okai vannak.

mehes

A Komáromi Jókai Színház jubileumi évadában teret ad a pozsonyi Nemzeti Színház, a budapesti Nemzeti Színház, Pintér Béla és társulata, a nyitrai Divadlo Andreja Bagara színház, a nyitrai (Nitra) gyermekszínház, valamint az Ifjú Szivek Táncszínház előadásainak. A tervek szerint fellép itt Presser Gábor, Falusi Mariann, Sebestyén Márta és a Muzsikás együttes, Földes László Hobo is. Kicsiknek és nagyoknak kulisszajárásokat tartanak a színházban, az alsó és felső előcsarnokban színháztörténeti állandó kiállítás lesz, felavatják a színházalapító Fellegi István mellszobrát, valamint a színház első társulata tagjainak emléktábláját. A szezont szimfonikus koncert nyitja és gálaest zárja majd. Karácsonykor Ghymes-koncert lesz a színházban. A Vasmacska Stúdiószínpadon filmklubot indítanak. Elsőként olyan filmeket vetítenek majd, amelyekben hazai magyar színészek szerepelnek.

Komaromi-Jokai-Szinhaz1

Szó esett a szerdai sajtótájékoztatón a Komáromi Jókai Színház június 1-én, pénteken bemutatósra kerülő új produkciója, Gogol: A revizor című darabjáról is. „Ez a világ legszomorúbb komédiája. 176 évvel ezelőtt íródott, és minden egyes mondata érvényes 2012-ben is. Lehet, hogy azért, mert ez az ember sajátja, bennünk van? Utópia, hogy egyszer lesz egy világ, ahol a korrupció, a megcsalás, az árulás kérdései nem lesznek kérdések többé” – mondta az előadásról Méhes László rendező.

süti beállítások módosítása