A tánc egyik legnagyobb ünnepe - Magyar Táncfesztivál Győrben

A VIII. Magyar Táncfesztivál a magyar táncművészet egyik legnagyobb ünnepe. A fesztiválon a magyar táncművészet vezető együttesei vesznek részt, produkcióikban a táncművészet minden műfaja képviselteti magát: a klasszikus balettől, a néptáncon át, az alternatív előadásokig.

VIII. MAGYAR TÁNCFESZTIVÁL

2012. június 19 - 23. (kedd - szombat)

Győr

A Magyar Táncfesztivált először 1998-ban rendezték meg Győrben. A Magyar Táncművészek Szövetségének szakmai védnöksége mellett, Győr város támogatásával 2006 óta a fesztiválta Győri Balett szervezi.

A z idei programsorozat több mint harminc produkciója közül idén sem maradhattak ki a hazai táncművészet oszlopos tagjai: a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Bozsik Yvett Társulat, Frenák Pál társulata, a Budapest Táncszínház, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház. Fodor Zoltán Társulata, az Inversedance Kormos István Vackor kalandjai c. előadását hozza Győrbe. a Forgószél, avagy a képzelet csodája a Győri Balett előadásában söpör végig a színpadon.

 A klasszikusok mellett lesz Hip-Hop- és Michael Jackson-táncverseny, performance és néptánc, roma délután és kubai tánc show, és persze utcabál, táncbál, tértánc is. 

plakat2012gyor2A szervezők szándéka szerint a fesztivál nem csupán egy találkozási hely, ahol az alkotók, a táncművészeti szakemberek és a közönség véleményt cserélnek a bemutatott darabokról, hanem „táncvásár” is, amely a nemzetközi táncszakma érdeklődését is igyekszik felkelteni.

A Magyar Táncfesztivál minden évben egy szokatlan helyszínnel lepik meg a látogatókat: idén a Hotel Rába City Center szobáira, folyosóira és teraszára esett a Győri Balett választása.

A VIII. Magyar Táncfesztivált kísérőprogramok teszik teljessé: Seregi László emlékkiállítás, nyílt konferencia a táncház mozgalomról, Boogie Woogie táncest, Burlesque – Tánc Revü, és Győri Nyári Tánckurzus színesítik a palettát.

Részletek: www.magyartancfesztival.hu

süti beállítások módosítása