Dolhai Attila: gondolkoztam, maradhat-e a hitelesség

Ismeri az egész ország, a musicaleken felnőtt fiatalok után ma már az operett rajongóit is meggyőzte tehetségéről, a közeljövőben pedig operát énekel. Dolhai Attila mesélt azt In Stlye-nak.

Dolhai Attila tavasszal a Gypsyland nevű zenekarral járta az országot. Ennek kapcsán elmondta: “Ezek a koncertek hihetetlenül feltöltenek, nagy örömet szereznek. Volt olyan, hogy a zenekar hazafelé jövet is végig játszott, annyira jó hangulatunk volt. Nagyon érezzük a közönség szeretetét, háláját azért, amiért kizökkentjük őket a megszokott, hétköznapi életükből. Jó érzés ez, még másnapra is jut belőle: a múltkor egész délelőtt dudorásztam otthon, meg is jegyezte a feleségem: Apa, jó lehetett a tegnapi koncert" – mesélte a színész, aki elárulta, kezdetben a rockzene vonzotta, a színházzal jóval később, már főiskolás korában ismerkedtem meg. “De a rock vadsága köszön vissza a musicalek lázongó fiataljainak szerepeiben, így végül nem is volt olyan görbe az utam a színházig” – tette hozzá.

dolhai

Dolhai Attila arról is mesélt, hogy akkor járt először az Operettszínházban, amikor már dolgozott és meghívták főiskolásként az Elizabeth egyik előadására. “Sokat gondolkoztam, maradhat-e a hitelesség, ugyanaz maradok-e, ha operettet fogok énekelni. Ma már naivnak érzem ezt a kérdést, és tudom, hogy a Prímás Józsi szerephez is lehet rockos gyökerekkel és temperamentummal közelíteni. A lényeg az, hogy másképp kell énekelni, és ezt meg kell tanulni. Mint ahogy a másfajta színpadi létet, a műfaj gesztusait is. Az énekórák és az elődök játéka sokat segít” – fogalmazott Dolhai Attila, aki a mai napig jár énekórára, bár most már az operaéneklést tanulja. Ennek megfelelően, nyáron a Szegedi Szabadtéri Színpadon Mascagni Parasztbecsületének főszerepét, Turiddut játsza majd.

Elárulta, hogy ha előadása van, akkor is éjfélkor már ágyban van, és a legjobb kikapcsolódásnak az otthon töltött időt tartja, ezért délutánonként, a próbák és az előadások között mindig hazamegy, ahol három kislánya várja. “Teljesen feltölt a velük töltött idő, jobb kikapcsolódás nem is kell” – mesélte a színész, aki arról is beszámolt, hogy nagyon vágyik arra, hogy a mostani állapot sokáig tartson, hiszen az elmúlt évei szerencsés csillagzat alatt teltek.

Forrás: In Style Magazin, Színház.hu

süti beállítások módosítása