Jancsó Dóra: “A szeretet ad erőt a munkámhoz”

Akárcsak tavaly, az idén is Jancsó Dóra lett az év miskolci színésze a Borsod Online olvasóinak szavazatai alapján. A színésznővel a díjátadón beszélgetett a boon.hu munkatársa. Szemléztük.

Jancsó Dóra elmondta, most is ugyanúgy izgul mint tavaly, és ugyanúgy örül a díjnak, és nagyon köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. A színésznő régebben nem igazán érezte, hogy bárki is nyomon követné a pályafutását, de most, talán a díjnak is köszönhetően, rengeteg visszajelzést kap, és ez ad erőt a munkájához.
Számára az idei év amúgy is a "kedvencek évadja" volt, hiszen két általa különösen kedvelt műfajú produkcióban is színpadra léphetett: egy bulvárban (Pletyka) és az "örök szerelemben", egy musicalben (Nyomorultak). "Ezen nőttem fel, mondhatni rongyossá hallgattam. Fantine szerepére számítottam, már ha reménykedtem abban, hogy kapok benne szerepet. Aztán legnagyobb meglepetésemre megkaptam azt, ami minden musical-énekesnő álma: Eponine szerepét. Éreztem, ez az a szerep, amivel teljes mértékben azonosulni tudok." - mesélt a Nyomorultakról a díjazott.
"Azt gondolom, ez az előadás akkor működik igazán, ha mindenkinek szívügye, aki aznap este a színpadon van. Akkor van varázsereje a darabnak. Eponine az első 40 percben nincs a színpadon, de én ott vagyok, amikor kezdődik az előadás és amikor meghallom az első hangokat, feláll a szőr a karomon, annyira szeretem hallgatni, annyira mély, akkora ívet ölel át, nevezhetném a végletek darabjának. Gyönyörű." - tette hozzá.

Jancso-Doraforrás: boon.hu

Jancsó Dóra külön köszönetét fejezte ki Halasi Imre igazgatónak, hiszen már negyedik éve, hogy évi kilenc produkcióban állhat színpadra, csak májusban húsz előadása volt. Ha munkája engedi, igyekszik minél több időt tölteni azokkal, akiket szeret: kollégákkal, barátokkal, családjával és édesanyjával. "És nagyon ritka, hogy megtehetem, de lélekemelő terápia számomra a lovaglás." - árulta el a művésznő.
A következő évadban nagy változások várhatók a színházban, hiszen új vezetés érkezik, több színésztől megválnak. Jancsó Dóra egyelőre abban biztos, hogy nyáron az Én és a kisöcsémben játszik egy kis karakterszerepet. "A próbák már folynak, június végén lesz a bemutató: majd meglátjuk. A kis szerep is szerep, ha mosolyt vagy könnyeket csalhatok a nézők arcára, nekem már megéri."
Hajdu Mariann interjúját teljes egészében a boon.hu-n olvashatja

süti beállítások módosítása