Június végén Shakespeare újra Gyulára költözik

A korábbi évekhez hasonlóan, gazdag programmal várják a nézőket a Gyulai Várszínház június 29-én kezdődő 49. évadának előadásaira. Az augusztus 12-éig tartó nagyszabású eseménysorozat keretében rendezik meg a VIII. Shakespeare Fesztivált is.

A Shakespeare-fesztivál július 5. és 15. között ezúttal - rendhagyóan - a drámaíró egyetlen műve, A vihar köré szerveződik. A fesztivált a Gyulai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház közös bemutatója nyitja majd. 
Ezután neves külföldi művészek és színházak adják elő Shakespeare ugyanezen művét: Silviu Purcarete (Craiovai NemzetiSzínház) új bemutatójával érkezik a fürdővárosba, míg a neves Mokwha Repertory Company a dél-koreai rendező, Oh Tae Suh tavalyi edinburghi sikerelőadását mutatja be.
Az AJTC színház egyenesen Nagy-Britanniából hozza el kétszemélyes darabját, de minden bizonnyal különleges élményt nyújt majd a tehetséges fiatal lengyel rendező, Maja Kleczewska adaptációja is. A kortárs táncot a Közép-Európa Táncszínház képviseli A vihar című produkcióval. Vukán György Kossuth-díjas zongoraművész Vihar című jazzkoncertje, valamint a megzenésített Shakespeare-szonettek is kapcsolódnak a központi témához. 
Bővebb információkat a www.shakespearefesztival.hu oldalon találhatnak az érdeklődők. 
Gyulai_Varszinhazfotó forrása: jegy.hu
Az idei szezonban új bemutatóként lesz megtekinthető a Füves könyvek című előadás, amelyben Hamvas Béla, Márai Sándor és Weöres Sándor bölcseletei hangoznak el az élet kis és nagy kérdéseiről, Helyey László és Binder Károly előadásában. A jövőre 50 éves várszínház két bemutatóval idézi meg az elmúlt félévszázadot. Az egyik ilyen Székely János Mórok című remekműve lesz, Csiszár Imre rendezésében, olyan neves színészek főszereplésével, mint Blaskó Péter, Balikó Tamás, Mihályfi Balázs, Igó Éva, Gáspár Tibor és Dolmány Attila. A másik premier, Goldoni Chioggiai csetepatéja, amelyben a gyulai származású Kovács Vanda az egyik főszereplő, mellette Sirkó László, Trokán Nóra, Fazakas Géza és Körtvélyessy Zsolt látható. 

süti beállítások módosítása