Venne Ön Showder részvényeket?

Kérdezz-felelek a Dumaszínház és a Showder Klub humoristájával, Hajdú Balázzsal a tőzsdéről, sakkról, spórolásról, Buddhista Egyetemről és Buzsáky Ákos sarkazós góljáról. Persze, sok egyébről is szó esik.

Hajd-Balzs-03-Fot-Dora-Blanka-PhotographyNagy Vilmos: Ha jól tudom te is a Comedy Central bemutatja után kerültél a Showder Klubhoz. Az első nevezhető úgymond gyakorlószínpadnak, előválogatónak vagy ennél többről van szó? Miben határoznád meg a profi Showder Klub és a családiasabb Comedy fellépések közötti különbséget?

Hajdú Balázs: Igen, valóban először a kábelcsatornán mutatkoztam be. Nagyjából jól látod és kérdésedben a válasz is megtalálható. A Comedy Centralos műsor egy lazább, kevésbé feszes stand up műsor, ahol az előadók hosszabban kibontakozhatnak, míg a Showder Klubban kevesebb idő van egy poén felépítésére. Számomra az egyik különbség, hogy az RTL-re igyekszem szélesebb körben megérthető blokkokat összeválogatni, úgymond populárisabb lenni, míg a Comedy Central nézői nagyrészt fiatalok, így ott bátrabban támadok elvontabb témákkal. Nem gondolom, hogy a CC bemutatja lenne a Showder előválogatója, de biztos, hogy ha valaki ott jó, akkor nagyobb eséllyel figyelnek fel rá, akár a Showder Klub szerkesztői.

NV: Igaz, hogy a tőzsdézés folyamatos önmegismerés? Mi is az a day trade pontosan?

HB: Igaz. A tőzsde számomra egy igen drága tükör volt, ráadásul mérgemben már össze is törtem.

Napon belüli kereskedés. Adok, veszek, vagy veszek adok, sokat sokszor és közben még árfolyamnyereségre is törekszem. Nehéz dolog szerintem. A wikipédián biztos jobban kifejtik.

NV: A Showder Klub évek óta tartja a nagyon jó nézettségi mutatókat. Mókából tegyük fel, hogy idővel felkerül a tőzsdére. Vennél Showder részvényeket?

HB: Most nem vennék semmilyen részvényt, így Showdert sem.

NV: A Magyar Labdarúgó Szövetségnél licence adminisztrátorként dolgoztál – például a Fradi NBI-ből való kizárása idején is. Nem félsz, ha zöld-fehérben látsz valakit a nézőtéren?

HB: Én pont utána kerültem oda, de a döntésekhez egyébként sincs köze egy license adminisztrátornak, ezt szerintem a drukkerek is tudják, így én teljesen nyugodt vagyok. De ha nem tudják, akkor meg elmagyarázom nekik. Mondjuk, addigra lehet, hogy megvernek. De egy licence adminisztrátor amúgy sem egy ismert ember. Ne úgy képzeld el, hogy a szurkolók isznak és énekelnek, de közben fél szemmel azért keresik, hol van az a g… licence adminisztrátor.

Az interjú folytatása a gepnarancs.hu oldalán olvasható.

A fotót Dóra Blanka készítette,

süti beállítások módosítása