Jordán Tamás: új közönség bevonása a feladat Szombathelyen

A következő időszak feladata azok megnyerése, akik eddig nem jártak színházba, de potenciálisan színházlátogatók lehetnek - nyilatkozta pénteken az MTI-nek Jordán Tamás, akit a szombathelyi közgyűlés előző nap újabb öt évre nevezett ki a Weöres Sándor Színház igazgatójának.

"Mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a döntés teljesen egyöntetű volt, egy ellenszavazattal, egy tartózkodás mellett született meg. Ezt azért tartom rendkívül fontosnak, mert a színház működése számára komoly garancia, hogy ennyire mögötte áll a város vezetése" - mondta Jordán Tamás, aki azt is elárulta, hogy nagy örömmel folytatja a Szombathelyen megkezdett munkát.
A színházvezető számításai szerint a jelenlegi háromezer bérletes száma kitartó munkával, jó hírű előadásokkal és megfelelő marketing stratégiával megduplázható. A színház éves költségvetésének jelenleg a harmadát teszik ki a saját bevételek, Jordán Tamás azt mondta, ezek növelésére feltétlenül szükség van. A direktor bejelentette: a következő ötéves ciklus távlati elképzeléseit és a jövő évad terveit kedden sajtótájékoztató keretében ismerteti.
A szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülése után Lazáry Viktor, Szombathely kultúráért is felelős alpolgármestere az MTI-nek hangsúlyozta: a testület elsöprő többséggel szavazott bizalmat a Kossuth-díjas színművésznek, akinek igazgatói pályázatát a három jelentkező közül már az illetékes szakmai bizottság többsége is a legjobbnak találta és támogatta.

jordanforrás: frisss.hu

A szombathelyi színház megalapításáról 2007 szeptemberében döntött az előző közgyűlés, társulatának megszervezésével és irányításával pedig Jordán Tamást bízták meg, aki a Nemzeti Színház igazgatói székét cserélte fel a szombathelyivel.
A szombathelyiek eredetileg egy új kőszínházat szerettek volna, ennek terveire ötletpályázatot is kiírtak, de végül a 1,8 milliárd forintos állami támogatással a helyőrségi művelődési otthon épületét újították fel, építették át teljesen. A színházat tavaly a magyar kultúra napján adták át, elsőként Madách Imre Az ember tragédiája című művét mutatták be.

 

"Ha további öt éven át a helyemen maradhatok, Szombathely olyan színházigazgatóra talál bennem, aki csak a fészekkel törődve megállás nélkül hordja, tapasztja a szálakat. Hogy a fészek tökéletes legyen. Nincs már más feladata az életben".

Jordán Tamás pályázata itt elérhető.

süti beállítások módosítása