Júniusban a Scalában

Négy opera: a Luisa Miller, a Manon, a Don Pasquale és a Peter Grimes a Scala júniusi programjában.

Júniusban kerül sor Verdi Luisa Miller című operájának régen várt bemutatójára Mario Martone rendezésében, Gianandrea Noseda (a torinói Teatro Regio zenei rendezője és a BBC Filharmonikusok vezető karmestere) vezényletével. A főbb szerepeket a legutóbb a Toscában nagy sikert aratott Marcelo Álvarez, valamint Elena Mosuc, Leo Nucci és Daniela Barcellona alakítja.

 

scala_june_noseda

Gianandrea Noseda


Massenet Manonját Fabio Luisi, a New York-i Metropolitan Opera vezető karmestere dirigálja. A címszerepben Anna Netrebkót láthatja újra a Scala közönsége, partnere Des Grieux szerepében Matthew Polenzani lesz.

 

Donizetti vígoperájára, a Don Pasqualéra a firenzei Teatro Comunale és az Accademia della Scala fiatal művészeinek produkciójában kerül sor. Az előadást a rendkívül sokoldalú (író, humorista, színész, szobrász és orvos) angol Jonathan Miller rendezi, karmester: Enrique Mazzola.

Folytatódnak Benjamin Britten Peter Grimes című operájának előadásai is Richard Jones nagy sikerű rendezésében, Robin Ticciati vezényletével. A címszerepet John Graham-Hall énekli.

 

scala_june_peter-grimes

Peter Grimes

 

Az augusztus 27-i Verdi: Requiem előadása előtt Elīna Garanča mezzoszoprán önálló koncertet is ad Schumann- és Berg-dalokból. Zongorán kísér: Roger Vignoles. (A Requiemben, amelyet majd Daniel Barenboim vezényel, Anja Harteros, Jonas Kaufmann és René Pape lesznek Elīna Garanča a partnerei).

 

scala_june_garanca

Elīna Garanča

 

A "Vasárnap a Scalában" keretében a Cameristi della Scala Mozart, Villa-Lobos és Saint-Saëns kamaraműveit játssza Alessandro Ferrari vezényletével.

 

Salvatore Accardo hegedűművész és az Orchestra della Svizzera Italiana nevű zenekar Daniele Rustioni vezényletével ad koncertet Rossini, Paganini és Mendelssohn műveiből (a Svájc és Olaszország közötti diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójának emlékére).

 

 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)


(Lead-kép: Elīna Garanča)

 

Link: www.teatroallascala.org

 

 

süti beállítások módosítása