Újjászületik a Pécsi Nyári Színház - 40 millióból

Június 16-tól tizennégy előadással, két helyszínen indul a Pécsi Nyári Színház. Az eddig Szabadtéri Színházként ismert vidám eseménysorozat visszatér 1978-as gyökereihez. Az igazgató, Vidákovics Szláven húszezer nézőt vár a két hónapos színházi program alatt - számolt be a pecsiriport.hu.

Az árnyas fák alatt, harapnivaló és bor társaságában megtartott baráti hangulatú sajtótájékoztatón Csizi Péter alpolgármester kihangsúlyozta, pontosan erről az atmoszféráról szól a Pécsi Nyári Színház, egyben legfontosabb üzenete a Kultúra Városának. Ilyenkor több turista érkezik a megyeszékhelyre és a pécsiek is ki tudnak szabadulni a nyári éjbe - írja a pecsiriport.hu.

A Pécsi Nyári Színház visszatér 1978-as gyökereihez. Ezt már Vidákovics Szláven, a programsorozat igazgatója osztotta meg. A kezdetben többek közt Eck Imre és Bagossy László bábáskodása alatt lezajlott estek változatlan népszerűségnek örvendenek, nagyszerű produkciókat tudnak felmutatni évről-évre. Az igazgató elmondta, a fő szempont a könnyedség és a változatosság, majdnem minden könnyedebb műfaj képviseltetni fogja magát. A tavalyi évhez képest nagy változás, hogy a június 16-án kezdődő Pécsi Nyári Színház két helyszínen várja a nagyérdeműt: a Káptalan utcai Szabadtéri Színpadon és az Anna udvarban. Az idei nyár fellépői közt köszönthetik Hegyi Barbarát, „A nagy négyest”, vagyis Molnár Piroskát, Vári Évát, Szacsvay Lászlót és Benedek Miklóst, valamint Nagy Ervint és Kovács Patríciát.

pecs04

A szervezők idén szerettek volna elsősorban a turistáknak kedvezni, ezért olyan darabokat válogattak be a műsorba, amiknél a verbalitás másodlagos. Ilyen lesz a Pécsi Balett művészeivel előadott „Bonyodalmas balkáni lakodalmas”, melynek szünetében balkáni lakodalmi fogásokat kóstolhat meg, aki jegyet vált a produkcióra. Ezen kívül a zenéről és a táncról fog szólni a Budapesti Fáklya Horvát Művészegyüttes, mely a húszéves Pécsi Horvát Színházat köszönti, és a Nilgiri orientális táncest is. Majdnem ősbemutatót tekinthetnek meg a Kramer kontra Kramer nézői, ugyanis Budapest után itt láthatjuk először Avery Corman klasszikus darabját. A különlegességek közt pedig érdemes megemlíteni A Fejedelem című rockmusicalt, a több mint nyolcvan szereplőt felvonultató produkció Rákóczi életét meséli el dalban. Az évad egy bohózattal zárul, Black Comedy vagyis fekete komédia címmel, főszerepben a Pécsi Nyári Színház igazgatója, Vidákovics Szláven és Hegyi Barbara, a rendező Szikora János.

Vidákovics elárulta, hogy a sorozat összköltségvetése 40 millió forint környékén mozog, amiből 10 millió csak a két helyszín beüzemelési költsége. Szerencsére a Nemzeti Kulturális Alap, a város, illetve több szponzor is támogatja őket.

Jegyek június 1-től kaphatók a megszokott helyszíneken, vagyis a Színház téren felállított sátorban, az Anna udvarban, a megújult honlapon, illetve az előadások előtt a helyszínen. A jegyek átlagban 1500-2500 forintba kerülnek, a kiemelt produkciók 3500-3900 forintért tekinthetők meg. Az igazgató húszezer nézőre számít idén nyáron.

Bővebb információ: www.pecsinyariszinhaz.hu

süti beállítások módosítása