Idén nem lesz Operettfalu?

Fő támogató híján veszélybe került az idei kübekházi Operettfalu megrendezése. Nagyjából 8 millió forintra lenne szükség, hogy 12. alkalommal is otthont adhasson a falu főtere a színvonalas gálának. A polgármester azt mondja: ha kell, ezer forintonként gyűjti össze a szükséges összeget. A Délmagyar cikkét szemléztük.

Veszélybe került az idei Operettfalu megrendezése, hiszen az eddigi fő támogató, a Csongrád Megyei Önkormányzat nem tudja már a mecénás szerepét vállalni. A megyei önkormányzatok hatáskörének csökkentésével és az azzal járó forráselvonások miatt ugyanis a korábbi pénzösszeg töredékéből gazdálkodhat, ebből pedig nem futja a rendezvény kiemelt támogatására.

kubek03

Eddig másfél millió forintot kaptuk a megyétől, ami nagyon sokat számított a költségvetésünkben – mondta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere. – Gyakorlatilag ezenkívül csupán kisebb összegű felajánlásokat kaptunk, ezekből, illetve a legjobb ülőhelyek támogató kártyás értékesítésével hoztuk össze évek óta a megrendezéshez minimálisan szükséges 7–8 millió forintot. Azzal, hogy ez a forrás kiesett, komoly veszélybe került a program.

Mint ismeretes, a kübekházi Operettfalu ingyenes, ugyanakkor rendkívül színvonalas rendezvény, amely a megye egyik legvonzóbb programja minden évben. A művészek utaztatása, a fénytechnika, a nézőtéri asztalbérlés mind-mind rendkívül költségessé teszi a megrendezést, a polgármester azonban nem szeretné alább adni. Éppen ezért most igyekszik új támogatókat találni.

A teljes cikket itt olvashatják.

Forrás: délmagyar.hu

süti beállítások módosítása