Hétmilliós plusz a Gárdonyi Géza Színháznak

A megyeszékhely tavalyi költségvetésének megtakarításából 7 millió forint tartalékot tett kibonthatóvá a Gárdonyi Géza Színház működési kiadásainak fedezetére - döntöttek az egri képviselők.

A Heves Megyei Hírlap cikkéből:

A keretből 5,7 millió személyi juttatásokra, 1,3 millió a munkaadókat terhelő járulékokra és szociális hozzájárulási adóra használható fel. A színház idei első negyedévi gazdálkodásában a saját bevételek az időarányosan tervezett összeg alatt teljesültek, a kiadások 30 százalékkal meghaladták az előirányzatot - áll az testület által elfogadott előterjesztés indoklásában.

egriszinhaz

A most biztosított 7 millió forintos önkormányzati forrást csak az eddig megkötött szerződések alapján lehet felhasználni, új kötelezettség ennek terhére nem vállalható. A közgyűlési határozat kimondja: az intézményvezető kötelessége, hogy a költségvetési egyensúly helyreállítását célzó intézkedéseket tegyen.

Döntöttek arról is, hogy a városi tulajdonban álló bérlakás bérlőkijelölési jogát biztosítják az intézménynek, így nyújtva segítséget a teátrumban közalkalmazotti jogviszonyban álló dolgozó és családja lakhatásának megoldásában.

süti beállítások módosítása