Aradi Kamaraszínház: két előadással a nagybányai fesztiválon

Két előadással szerepel az Aradi Kamaraszínház Románia legrégebbi színházi fesztiválján, a XX. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon, amely vasárnap kezdődött és szombatig tart az észak-erdélyi Nagybányán.

Az aradi magyar társulat előadásai a versenyprogramban szerepelnek. Az Andaxszínházzal koprodukcióban készült, Rejtőzködők című mozgásszínházi előadás június 7-én, 21 órakor, Heiner Müller Kvartettje Balog József rendezésében, Éder Enikő és Harsányi Attila főszereplésével június 8-án, 17 órakor látható – olvasható az Aradi Kamaraszínháznak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

kvartettKvartett (forrás: akamara.ro)

A szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült, Kvartett című darab már bizonyított két tavalyi fesztiválon: Éder Enikő a gyergyószentmiklósi IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon Merteuil szerepének megformálásáért elnyerte a legjobb női alakítás díját, az előadás pedig a pitesti Nemzetközi "Davila-Interfest" Stúdiószínházi Fesztiválon a zsűri Interkulturális párbeszéd díját érdemelte ki.

Nagybányán június 3. és 9. között a romániai színházak mellett olaszországi, magyarországi és japán társulatokat, illetve koprodukciókat láthat a közönség és a színházi szakma. Az Aradi Kamaraszínház harmadik alkalommal vesz részt a nagybányai fesztiválon. Tavaly kiemelt meghívottként az ATELIER-portrék kategóriában szerepelt és két díjjal tért haza: a legjobb színészi alakítás díját Harsányi Attila kapta a Rudolf Hess tízparancsolatáért, a legjobb férfi mellékszereplő díját Lovas Zoltán, a Cselédek szereplője vehette át.

süti beállítások módosítása