Graffiti Jam a Győri Nemzeti Színházban

Bajnokságot rendez graffitiseknek a Győri Nemzeti Színház: a várhatóan sokakat vonzó versengéssel a fiatalokat akarják közelebb hozni a teátrumhoz.

A graffiti jam témái a következő évad bemutatói lesznek - mondta Pottyondy Nóra marketing igazgató hétfőn az MTI-nek.

A bajnokságban való részvételhez egy-egy olyan képtervet is el kell készíteni, amely a Jekyll&Hyde, A tanítónő, a János vitéz, a Zorba, a görög, a Csinibaba vagy más premier címéhez kapcsolódik. A kezdeményezés iránt érdeklődő fiataloktól a színház igényes pályamunkákat vár, amelyeket június végéig juttathatnak el a színházhoz.
A legjobb pályaművek készítői a színház előtti téren szeptemberben fognak megmérkőzni egymással. Az alkotásokat kifeszített vásznakra kell elkészíteni, a legsikeresebbek egy éven keresztül díszítik a teátrum épületének hátsó homlokzati erkélyeit.
"A kezdeményezéssel a fiatalokat akarjuk megszólítani, érdeklődésüket ezzel is a színház világa felé fordítani" - hangsúlyozta a marketing igazgató.
A győri színház sokat tesz azért, hogy a tizen- és huszonéveseket a színházba csábítsa. Középiskolásoknak májusban ingyenes előadáson mutatták be a Gézagyerek című Háy János-drámát, azt megelőzően pedig az egyetemistákat invitálták Egressy Zoltán Portugál című darabjának előadására.

graffjam

A színház közleménye:

Igényesen kidolgozott terveket várunk a színház következő évadának bemutatói kapcsán. Választható témák a következő előadáscímek:
Jekyll&Hyde
Operettgála
A tanítónő
Zorba, a görög
A nevető ember
Finito
János vitéz
Csinibaba
Apácák
A testőr
A terveknek tartalmaznia kell a felsorolt előadások egyikének címét, a színek kötöttek:
fekete, fehér, barna árnyalatok (kettő), zöld árnyalatok (kettő), a mellékelt hirdetés hangulatában
Az alkotások kifeszített, lealapozott vásznakra születhetnek majd, melyek közül a legjobbak felkerülnek a Győri Nemzeti Színház hátsó homlokzati erkélyeire és egy éven keresztül díszítik a színház épületét.
A megvalósításra méltó alkotásokat 3 fős szakmai zsűri választja ki:
Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója
Győri Gabi, a Győri Nemzeti Színház díszlet- és jelmeztervezője
Bátonyi György, a Győri Nemzeti Színház díszlettervezője

Tervek leadása: 2012. június 30-ig digitálisan afeheralexandra@gyoriszinhaz.hu e-mail címen, vagy postai úton a Győri Nemzeti Színház Győr 9022 Czuczor Gergely u. 7. címre Fehér Alexandrának címzéssel.

süti beállítások módosítása