Kató Emőke és Szűcs Ervin kapta az idei Pethes-Agárdi-díjat

A 2009-ben alapított Pethes-Agárdi-díjat idén a Kató Emőke-Szűcs Ervin színészházaspár kapta.

Összeült a Pethes-Agárdi-díj kuratóriuma: dr. Balogh Gábor, Csizmadia Tibor és Gali László. A neves művészházaspár (Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező) végakarata alapján a Magyar Színházi Társaság áltat alapított díjról a beérkezett pályázatokból minden évben sorsolással döntenek. Az idén 3 pályázó közül a Kató Emőke-Szűcs Ervin színészházaspár, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagjai nyerték a 800.000 forintos díjat, melyet külföldi utazásra fordíthatnak.

Kato_Emoke_-_Szucs_ErvinKató Emőke és Szűcs Ervin a Portugál c. darabban (forrás: transindex.ro)

Az Alapító okirat értelmében a kuratórium pályázatot ír ki szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok részére külföldi nyaralásuk támogatására.
 A meghirdetett pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be (a pályázat benyújtásának határidejéig) a harmincötödik életévét, és mindkét házasfél igazolt módon valamely magyar nyelvű színház főfoglalkozású színésze.

A pályázatnak tartalmaznia kell az utazás tervezett célját, várható időpontját, időtartamát.

A nyertes pályázóknak az utazásról álló- vagy mozgóképekkel kiegészített írásos beszámolót kell készíteni, amely az Alapító honlapjára kerül fel.

süti beállítások módosítása