Provokatív mozgáselőadás a Szigligeti Színházban

Június 6-án, szerdán 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színházban vendégszerepel a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház társulata "Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról" című előadással. A produkciót Bozsik Yvette rendezte, koreografálta Peter Handke osztrák író műve alapján.

Bozsik Yvette egyszerre ártatlan és provakatív színházi világa nem csupán táncban reprezentálódik a színpadon, ugyanis a rendező munkatársa, Iványi Marcell, a cannes-i fesztiválon díjazott rendező filmet forgatott az elődáshoz. A szöveg nélküli abszurd előadásban színészek és táncosok alakítják a sokfajta karaktert, az utcákon és tereken látható furcsa és hétköznapi emberek sokaságát. A színpadi akciókat hol megelőzik, hol követik vagy szimultán kísérik a kivetített film jelenetei, melyek Gyergyószentmiklós főterén és annak környékén játszódnak a burleszk némafilm stílusában.

handke

Az előadás a lírai, humoros, és groteszk jelenetek váltakozásával, kevés díszlettel és kellékkel, a színészi jelenlétre és a mozgás kifejezőerejére építve beszél az emberi kapcsolatok és a magány viszonyáról. Az előadás a Figura Stúdió Színház és az Udvarhely Táncműhely közös produkciója.

Jegyek a színház péntárában válthatók keddtől péntekig 9-17 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.

süti beállítások módosítása