DumaFüred: a megújuló hagyomány

Költözködés, ráncfelvarrás, humor, zene, zenés humor. No, és még: sörsátor, nagyszínpad, klubkörnyezet a szabadban, azaz minden egy helyen, a balatonfüredi SunCity-ben. Összeállt a program, már szárad a festék a jegyeken, hangolnak a zenészek és a humoristák, készülnek a trónkövetelők és a legendás, nagy nevek. Szűk két hónapot kell csak aludni és indul a humorfesztivál. Az ötödik, ami az első. Jön a DumaFüred humorfesztivál.

DumaFuredHónapok óta lehet tudni, hogy a Dumaszínház nyári humor-fiesztája nem vész el, csak átalakul. A Művészetek Völgyétől kicsit távolabb, a „magyar tengerhez” jóval közelebb költözve Balatonfüreden épül a – mindig egyre nagyobbra növő – sátor, melyben ismét számtalan feledhetetlen produkciót láthatnak azok, akiknek nevetni, szórakozni támad kedvük július 27. és augusztus 05. között. „A nagyvázsonyi szép emlékeket megőrizve, és az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva igyekeztünk még színesebb, izgalmasabb programot összeállítani” – mondja Litkai Gergely, a Dumaszínház főszerkesztője – „Idén először nem egy, hanem mindjárt három színpadon is zajlanak majd az események. A SunCity területén felállított nyolcszáz férőhelyes sátorban, illetve a kisebb, de hangulatos Lipstick klubban hagyományos és speciális stand up comedy előadások, vendég-produkciók, és tehetségkutató estek lesznek, a Nagyszínpadon pedig nagyobb szabású koncertekkel várjuk az érdeklődőket.”

A tíz nap programjának szerkesztési elvei azoknak is kedveznek, akik első pillanattól az utolsóig szeretnék kiélvezni a fesztiválhangulatot. Az előadások egymást követik majd, a SunCity-n belül pedig minden helyszín könnyen és gyorsan megközelíthető. Legegyszerűbb és legkényelmesebb a jegyeket előre megvásárolni, de erre természetesen a helyszínen is lesz lehetőség. A bátor és lelkes rajongók idén is válthatnak bérletet, ami minden előadásra érvényes, de új kezdeményezésként megjelenik a Hétvégi jegy is, ha valakinek csak a munkanapokon kívüli időszak jöhet szóba a kikapcsolódásra.

A társulat tagjainak egyéni fellépései mellett idén is lesz Duma Jam, Rádiókabaré felvétel, Önálló estek (LOL-Felméri Péter, Méd in Hungeráj-Hadházi László, Evolúció-Kovács András Péter, Hülyeségek kicsiny boltja-Dombóvári István), közös produkciók (Maciarcok éjszakája, Mogács és Dr. Mogács), illetve két előadással folytatódik a tehetségkutatás is. (A „sima”, szavazós este mellett, idén először kerül sor a Best of Fiatal Félőrültek Fesztiváljára.) Különleges élménynek ígérkezik a Szomszédnéni odaát van című kabaré, vagy a L’art pour l’art Társulat műsora, és – idén először – szerepel a programban a legendás Sándor György előadása is. A zenei programok közül fontos kiemelni a Heaven Street Seven, a Budapest Bár, az Ocho Macho, a Magashegyi Underground, a Belga és a Soeri&Poolek koncertjét éppúgy, mint a zenés humor csemegéjének számító Dumakoncertet.

A SunCity Balatonfüreden a 71-es főút mellett, az Aquapark melletti területen található, a korábbi Sundance Park helyén. A „Balaton legnépszerűbb szórakoztató központja” címre szándékosan és eséllyel pályázó komplexum kilencszáz férőhelyes parkolóval, sofőrszolgálattal és party-járattal igyekszik segítséget nyújtani a hazajutásban – legyen az a nyaralóhely, vagy a valódi otthon –, de a „bulihotelben” akár szállást is lehet bérelni.

A részletes műsort itt található.

süti beállítások módosítása