Krizsán Szilvia és az Újvidéki Színház is a Sterija Játékok díjazottja

Szombaton ünnepélyes díjátadással zárult az 57. Sterija Játékok az újvidéki Szerb Nemzeti Színházban. Krizsán Szivia, az Újvidéki Színház művésznője a színészi Sterija díjat és a Novosti különdíját vehette át a Marat the Sade című előadásban nyújtott alakításáért. Az előadással az Újvidéki Színház társulata a színészi összjátékért elnyerte a Sterija Játékok különdíját.

Krizsán Szivia, az Újvidéki Színház művésznője a színészi Sterija díjat és a Novosti különdíját vehette át a Marat the Sade című előadásban a Kikiáltó szerepének megformálásáért. A Marat the Sade c. előadással az Újvidéki Színház társulata a színészi összjátékért elnyerte a Sterija Játékok különdíját. Az előadást Urbán András rendezte.

maratKrizsán Szilvia; Marat the Sade (forrás: Újvidéki Színház)

A versenyprogramban szereplő előadásokat öttagú zsűri értékelte, a belgrádi Bitef Teatar tarolt A munkások dalolva halnak meg című előadásukkal: a legjobb előadás, a legjobb kortárs drámai szöveg, és a legjobb rendező díját is bezsebelték. Az előadás zeneszerzőjét, és koroegráfusát  is díjazták.

Az 57. Sterija Játékokon, a nemzeti drámák és színházak fesztiválján összesen 10 előadás szerepelt, 7 a versenyprogramban, 3 pedig versenyen kívül. Az idei fesztivál fókuszában a család témáját, az apa és a gyerekek kapcsolatát feldoldolgozó előadások álltak.

forrás: erikanet.hu

süti beállítások módosítása