Rövidesen megjelenik a 6-osok előadóművészeti pályázata

Várhatóan a jövő héten megjelennek a 2012. évi előadóművészeti pályázatok; az úgynevezett VI. kategóriába sorolt független társulatok és a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok számára kiírják a pályázatokat és a kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása is lehetővé válik.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere június 6-án a tárca előadóművészeti pályázatainak mihamarabbi meghirdetése érdekében több pályázatot mentesített a kötelezettségvállalási moratórium alól és jóváhagyta a kiírásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

baloglead Mint írják, a miniszter döntésének köszönhetően elhárult minden adminisztratív akadály a pályázatok meghirdetésének útjából. Így lehetővé vált az úgynevezett VI. kategóriába sorolt független társulatok, a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok számára kiírandó pályázatok megjelentetése, valamint a kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatása.
A pályázati felhívások várhatóan a jövő héten jelennek meg a www.nka.hu, a www.eloadomuvesztiiroda.hu és a www.kormany.hu oldalon.
Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár az MTI érdeklődésére korábban elmondta, hogy az előadóművészeti szervezetek számára kiírandó pályázatok előkészítését elvégezték és kiírásuk már meg is történhetett volna, ám a Széll Kálmán-terv kiterjesztése keretében megvalósítandó egyes intézkedésekről szóló kormányhatározat az Emmi számára mintegy 6,7 milliárd forintos zárolást rendelt el, amelynek végrehajtása zajlik.
A tárca által összeállított zárolási javaslatban a pályázati keret - amely mintegy 1 milliárd forint - nem szerepel ugyan, de a zárolási javaslatot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak jóvá kell hagynia. A jóváhagyás megszületéséig pedig az Emminél kötelezettségvállalási moratórium van érvényben.

süti beállítások módosítása