"A diploma küszöbén" - a táncművészetisek Debrecenben

Ma este 7 órától a Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékei adnak ízelítőt vizsgaelőadásukból a debreceni Csokonai Színház nagyszínpadán.

A Magyar Táncművészeti Főiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadását mindig nagy várakozás előzi meg. Így van ez az idén is, azzal a különbséggel, hogy a jövő sztárjainak bemutatkozását nem csupán a budapesti Művészetek Palotája közönsége láthatja, hanem a debreceni érdeklődők is.

A Magyar Táncművészeti Főiskola a kilenc éves szakmai képzés során a klasszikus balett évszázados hagyományait oktatja; de úgy, hogy felkészíti az iskolából kilépő növendékeket arra, hogy a közelmúlt, a jelen, sőt a jövő koreográfusainak elképzeléseit is híven tudják tolmácsolni.

A vizsgaelőadás – melynek most előzetesét láthatják az érdeklődők – a fiatal táncosok technikai felkészültségén túl művészi sokoldalúságát mutatja be: azt, hogy a klasszikus / neoklasszikus koreográfiákat táncolva hogyan teszik élővé az évszázados értékeket; azt, hogy a klasszikus balett formanyelvén építkező mai alkotók darabjait mi módon tolmácsolják az értő közönségnek; de akár azt is, hogy egy-egy koreográfus rájuk-nekik-velük készült vadonatúj alkotásait miképpen tudják szinte az alkotás pillanatában színpadra állítani.

foiskolaforrás: csokonaiszinhaz.hu

A három rész a fiatalok sokoldalúságát mutatja meg: a klasszikus repertoárt a Petipa: Don Quijote-szvitje képviseli, a mai alkotásokat Marc Ribaud – Prokofjev muzsikájára született – koreográfiája; a két nagy formátumú darab között pedig a legvirtuózabbak koncertszámaiban gyönyörködhetünk. Az iskolába kilenc évvel ezelőtt belépő gyerekek mára a hazai és külföldi közönség és együttesvezetők figyelmére érdemes, ifjú művészekké értek, akik várják Önöket is!

Az előadásra beválthatók az eddig fel nem használt szabadbérletek, jutalombérletek! A csoportkedvezmény és/vagy a diák- és nyugdíjas kedvezmény érvényes!

A végzős évfolyam balettmesterei: Fodorné Molnár Márta és Macher Szilárd

A végző évfolyam hallgatói: Bálint Dóra, Berzéki Melinda, Csonka Vanessza, Kojo Kaede (Japán), Kovalszki Boglárka, Miura Shino, (Japán), Pyka Alexandra, Schneider Helga, Szalai Emese, Darai Tamás, Horváth Kada, Kovács Péter , Molnár Dávid, Pálinkó Kornél, Rónai Attila, Schumicky Endre, Török Zsolt

süti beállítások módosítása