Cserhalmi György pécsi titkairól

Cserhalmi György színművész a díszvendég a 12. POSZT-on. Pécsről, személyes kapcsolatairól mesélt az Új Dunántúli Naplóban Mészáros B. Endrének.

A színész arról mesélt, hogy még gyermekkorában sokat utaztott Pécsre Debrecenből, mert jó vívószakosztály volt, és jött versenyezni. A kérdésre, mi maradt meg a vívószenvedélyéből úgy felelt: “A színpad leszorított a pástról. Viszont sokat segített kardozós filmes és színházi szerepekben. Egyébként a moziban is azonnal észreveszem, hogy a kardforgatónak van-e előképzettsége, látni, hogy mikor lehetne a harc közben megvágni”.

cserhalmigyorgy

Cserhalmi György, fotó: borsonline.hu

Cserhalmi azt is elárulta, hogy Pécsett nyert először nagyobb elismerést, még 1981- ben, a Mefisztóban Miklas szerepéért a Legjobb alakítás díját. “Bár az is ide tartozik, hogy engem erről külön nem értesítettek, Győrből autóztam hazafelé a barátaimmal, amikor a rádió bemondta a sikeremet. Az idei felkérést leszámítva itt istenigazából soha nem voltam még fontos szereplő. Pedig kezdetben bábáskodtam is a megvalósulásáért. A Merlinben volt egy szakmai vita, ahol két táborra szakadt a színházi világ, és én a pécsi helyszín mellett voksoltam. Később meghívtak egy-két koncertre énekelni, színészként pedig csak tavaly szerepeltem versenyprodukcióban, a Mesés férfiak szárnyakkal előadásban” – mesélte Cserhalmi, aki most azt reméli, csak az lesz a dolga, hogy díszelegjen, amellett, hogy énekelni is fog, a Cseh Tamás emlékműsorban.

“Cseh Tamással a Balaton- parton harminc éven át sok időt töltöttünk együtt. Ami pedig az urbánus dalait illeti, Bereményi Gézának van egy trükkje, egyetlen mondatba be tud sűríteni bonyolult emlékeket” - fogalmazott Cserhalmi György az Új Dunántúli Naplónak.

süti beállítások módosítása