Élő közvetítések a Salzburgi Ünnepi Játékokról

 Három operát, valamint a Bécsi Filharmonikusok koncertjét is élőben sugározza a nyári Salzburgi Ünnepi Játékokról az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF).

Az osztrák közszolgálati televízió második, a rádió harmadik csatornája, valamint a 3sat több mint 100 órányi közvetítést ad az eseményekről. Az ORF2 és a 3sat néhány magyar kábelszolgáltatónál is elérhető.
Alexander Wrabetz vezérigazgató szerint az ORF "flottaparádéja" a legmagasabb kultúrát kínálja a nézőknek és hallgatóknak a július 20. és szeptember 2. között zajló fesztiválról. Közvetítik Puccini Bohéméletét, természetesen sugároznak Mozart-előadást is, A varázsfuvolát és Richard Strauss Ariadne Naxos szigetén című művét, a Primadonna szerepében az egyre híresebb Emily Maggee-vel.

salzburgforrás: images.google.com

A Bécsi Filharmonikusok és Valerij Gergiev koncertjét is élőben sugározzák, ugyanakkor színházi előadás közvetítését az idén nem tervezik.
A Bohémélet és a Varázsfuvola előadását idén először Spanyolországban, Nagy-Britanniában, Skandináviában, Olaszországban és Hongkongban több moziban is közvetítik, a jövőben pedig tematikus salzburgi csomagot ajánlanak a filmszínházaknak.

süti beállítások módosítása