Évadzáró társulati ülést tartottak Szolnokon

Sikeresnek nevezte a szolnoki Szigligeti Színház elmúlt évadát Balázs Péter, a teátrum igazgatója a társulat csütörtöki évadzáró ülésén - számolt be az MTI.

A mostani színi évadban szinte minden bemutatón, a prózától a zenés darabokig sikerült kiemelkedő produkciókat nyújtani a nézőknek,  a sikert magas nézettségi mutatók igazolják vissza - mondta Balázs Péter.
Az igazgató szerint különösen emlékezetes teljesítményként könyvelhető el Molnár Ferenc Liliom című drámája, a Légy jó mindhalálig című musical és a Cirkuszhercegnő című operett színre vitele.
Márai Sándor Kaland című drámáját olyan érdeklődés kísérte, amelyet az utóbbi időben csak a Feketeszárú cseresznye esetében volt tapasztalható - tette hozzá.
Balázs Péter tájékoztatása szerint a társulat a következő évadban is együtt marad, jelentős változtatást nem terveznek, csupán Huszárik Kata távozott Szolnokról.

balazs_peterforrás: magyarhirlap.hu

A 2012/13-as évad Heltai Jenő A néma levente című vígjátékának szeptemberi bemutatójával kezdődik, októberben Ábrahám Pál Bál Savoyban című, világhírű revüoperettjét tűzik műsorra. A bérletes előadások sora januárban Schiller Stuart Máriájának premierjével folytatódik, ezt követően februárban Bíró Lajos Sárga liliom című drámája kerül színre. Utolsó bemutatóként - 2013 áprilisában - Fenyő Miklós-Tasnádi Miklós közös szerzeményét, a Made in Hungária című musicalt állítják színpadra.
Műsoron tartják a Mirandolina című zenés vígjátékot és a Légy jó mindhaláig című musicalt. Bérleten kívüli új darab lesz Szolnokon a Félrelépni tilos című komédia és az Egy bolond százat csinál című produkció; mindkettő idén őszi bemutatóval.
Bor József produkciós igazgató elmondta, hogy a színháznak - noha az év kezdetén 75 millió forintnyi támogatást megvontak tőle - nagyon korrekt kapcsolata van a fenntartó szolnoki önkormányzattal, hiszen "nincsenek várakozó számlák, a fizetések rendben megérkeznek".

MTI

süti beállítások módosítása